סקר ענק בארה"ב חושף: כמה אחוזים מהרפובליקנים השיבו כי יצביעו לביידן בבחירות?

סקר NBC NEWS הראה כי למרות האישום הפלילי והשערוריות הרבות, טראמפ ממשיך להוביל בסקרים הפנימיים במפלגה הרפובליקנית. עם זאת, רוב הציבור מתנגד לריצה של טראמפ וביידן ב-2024

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ בהגעתו לבית המשפט במנהטן (צילום: רויטרס) | צילום:
בחירות בארה''ב בצל הקורונה
בחירות בארה''ב בצל הקורונה | צילום: רויטרס

כמו כן, מנתוני הסקר עולה, כי 68% ממצביעי המפלגה הרפובליקנית מסכימים כי החקירות הפליליות סביב הנשיא לשעבר טראמפ הן ממניעים פוליטיים ונועדו למנוע ממנו להיות שוב בבית הלבן. לכן, הם מרגישים כי הם חייבים לתמוך בו ברגע זה, כדי למנוע מיריביו לנצח. עם זאת, 26% ממצביעי המפלגה מאמינים כי חשוב למנות מועמד אחר, שיוכל להתמקד בבחירות הכלליות ולא בשערוריות מסביב. במקביל, מבין מצביעי שתי המפלגות - 52% מאמינים כי ההאשמות סביב טראמפ הן אינן פוליטיות, בעוד ש-43% בקרב המצביעים הרפובליקנים והדמוקרטים, מאמינים כי החקירות כלפיו לא הוגנות.

בנוסף, הסקר של רשת NBC הציג כי רוב הציבור האמריקאי כלל לא מעוניין שביידן וטראמפ יתמודדו בבחירות לנשיאות ב-2024. על פי הסקר, 70% מכלל הציבור ו-51% מהדמוקרטים, מאמינים שביידן בן ה-80 לא צריך לרוץ לכהונה שנייה, כשהטענה העיקרית היא גילו המופלג. אחד המשתתפים בסקר, מצביע המפלגה הדמוקרטית, השיב כי "הנשיא צריך לשקף את קבוצת הגיל במדינה, שניהם צריכים לפרוש, זה תורו של מישהו אחר". באשר לטראמפ, 60% מהאמריקאים, כולל שליש מהרפובליקנים, מאמינים שהנשיא לשעבר לא צריך להתמודד שוב ב-2024.

בהמשך, הציג הסקר כי 41% מכלל המשתתפים השיבו כי יצביעו לביידן בבחירות הכלליות, לעומת 47% שהשיבו כי יצביעו למועמד רפובליקני בסופו של דבר. כמו כן, 88% מהמצביעים הדמוקרטיים ענו כי יצביעו לביידן, וכך גם 22% מהעצמאיים. הנתון המפתיע הוא, כי 3% מקרב הרפובליקנים, השיבו כי יצביעו למועמד הדמוקרטי.

תגיות:
ג'ו ביידן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף