הוא הסביר כי עיכוב המהלך נובע מהמתנה של האוקראינים לנשק רב נוסף בעל דיוק גבוה, שצפוי להגיע במשלוחים ממדינות המערב. מה שמחזק את דבריו של הפרשן הרוסי, הוא אמירתו של הנשיא האוקראיני זלנסקי אתמול, לפיה בידי המדינה אין עדיין מספיק נשק על מנת לבצע מתקפה מסוג זה, ללא "אבידות מוגזמות".
שר ההגנה האוקראיני אולקסי רזניקוב, אמר בסוף החודש שעבר כי ההכנות למתקפת הנגד נמצאות בשלביהן האחרונים וכי ישנם כוחות אוקראינים רבים שמאומנים להשתמש בנשק ובציוד הצבאי שסיפקו מדינות המערב.
"ההכנות מגיעות לסיומן, שכן בנוסף לנשק ולציוד צבאי חייבת להיות הכשרה לאנשי הצבא שלנו כיצד להשתמש בהם. קיבלנו מערכות מתקדמות", אמר אז רזניקוב לכתבים. עוד הוסיף כי אוקראינה תחכה עם ההכרזה על מתקפת נגד שכזו, עד שתרשום הישג משמעותי כמו החזרת חלק מהשטחים שנכבשו ע"י הרוסים מאז תחילת המלחמה.