פריגוז'ין שיבח את "מתקפת הנגד" האוקראינית - ושלח מסר לפוטין

ראש קבוצת שכירי החרב "כוח וגנר", יבגני פריגוז'ין, שיבח את "מתקפת הנגד" של אוקראינה ואמר כי "הם נעים ועושים הכל כמו שצריך". לדבריו, "לא נעשה מספיק כדי לעצור אותה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כוח ואגנר מניף את דגל רוסיה בבאחמוט | מלחמת רוסיה אוקראינה (צילום: רויטרס) | צילום: רויטרס
ולדימיר פוטין, ולרי גרסימוב
ולדימיר פוטין, ולרי גרסימוב | צילום: רויטרס

המכון לחקר המלחמה (ISW) הדגיש כי כי "מאמצי הפורמליזציה של מוסקבה נועדו ככל הנראה כדי לרכז את השליטה בכוח האדם ובאספקה הבלתי סדירה של רוסיה כדי להגיב למתקפה הנגדית של אוקראינה, וגם כדי להגביל את עצמאותו של פריגוז'ין. הצו מאפשר הריסה של חברות צבאיות פרטיות וכי הצו יאפשר למשרד ההגנה להפסיק לספק לכוח וגנר תחמושת, סיוע רפואי וציוד צבאי".

בחודש מאי האחרון, תקף פריגוז'ין את הפיקוד הבכיר של הצבא הרוסי ואמר כי "אם הפלישה הרוסית לאוקראינה תמשיך לגמגם, הרוסים עלולים להתקומם ורוסיה עלולה לעמוד בפני מהפכה חדשה". את הדברים אמר בריאיון לבלוגר פרו-רוסי בו העביר ביקורת חריפה של המוכנות הצבאית של מוסקבה, שעלולה לחשוף עוד יותר את השסעים בהיררכיה הצבאית של נשיא רוסיה.

תגיות:
ולדימיר פוטין
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף