שטחים תמורת שלום? התכנית של טראמפ לסיום המלחמה באוקראינה

נשיא ארה"ב לשעבר התראיין לסוכנות הידיעות "רויטרס" והעריך כי פוטין נחלש בעקבות המרד הצבאי של "כוח וגנר". כמו כן, הצהיר כי "זה הזמן של ארה"ב לנסות ולתווך בין המדינות במטרה להגיע להסדר"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתקפת הטילים המאסיבית על מוסקבה | מלחמת רוסיה אוקראינה | צילום: רויטרס

בשיח נרחב על מדיניות החוץ שהוא מאמין בה, המועמד המוביל לנשיאות ארה"ב מטעם המפלגה הרפובליקנית, לא שלל כי במסגרת ההסדר בין המדינות, אוקראינה תצטרך לוותר על חלקים משטחה לטובת רוסיה, כדי לעצור את המלחמה שהחלה לפני כשנה וארבעה חודשים. טראמפ הדגיש כי "הכל יהיה כלול במשא ומתן, האוקראינים שמנהלים מאבק נמרץ כדי להגן על אדמתם זכו להרבה קרדיט. אני חושב שהם יהיו זכאים לשמור על חלק גדול ממה שהם הרוויחו, ואני חושב שגם רוסיה תסכים לזה, רק צריך למצוא את המתווך הנכון, ואין לנו כרגע מי שמתאים".

המלחמה באוקראינה
המלחמה באוקראינה | צילום: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

טראמפ הוסיף כי לדעתו נשיא רוסיה עשה טעות כשהחליט לפלוש לאוקראינה בחודש פברואר 2022, אך לא כינה אותו במונחים כמו 'פושע מלחמה'. כמו כן, העביר ביקורת מרומזת על הסיוע הכספי הגבוה של ארה"ב לאוקראינה, ואמר כי אירופה היא זו שצריכה להשקיע יותר כסף, ו'להשוות' את ההשקעה לזו של וושינגטון.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף