במקביל, המשטרה הצרפתית נערכת להמשך המהומות בעשרות מוקדים ברחבי המדינה, כשבמהלך הלילה נעצרו 1,300 בני אדם. משרד הפנים הצרפתי הודיע כי במהלך האירועים הוצתו 1,350 כלי רכב, ו-234 הצתות של מבנים. כמו כן, על פי הנתונים נגרם נזק ל-200 מרכזי קניות, 200 סופרמרקטים ו-250 סניפי בנק.
התקרית שהציתה את המהומות אירעה בנאנטר, אחד מפרברי פריז, שם נורה למוות הנער, נהאל, כשסירב לעצור לבדיקה משטרתית שגרתית. המשטרה המקומית טענה כי הנער סיכן את חייהם, אך בסרטון שהופץ ברשתות החברתיות נראה אחד השוטרים כשהוא מכוון את נשקו לעבר נהג מרצדס, ויורה לעברו כשניסה להימלט. השוטר היורה נעצר. אמו של הנער, אמרה כי "הוא היה רק ילד, הוא צריך את אמא שלו, הוא נישק אותי לשלום בבוקר ואמר 'אני אוהב אותך אמא'. שעה לאחר מכן אמרו לי שירו בבן שלי, מה אעשה? הוא היה החיים שלי, הוא היה הכל בשבילי". יאסין בוזרו, עורכת הדין של משפחת הנער, אמרה כי "יש לנו תיעוד ברור, שוטר הרג צעיר בן 17, ניתן לראות שהירי אינו במסגרת הכללים".
נשיא צרפת התייחס לפני כיומיים לאירוע בו נורה הנער, ותיאר אותו כ"בלתי מוצדק". בשיחה עם התקשורת המקומית במארסיי, אמר כי "שום דבר לא מצדיק את מותו של הנער הצעיר. אני רוצה להביע תנחומים על מותו נהאל הצעיר ולתת למשפחתו את הסולידריות שלנו ושל האומה כולה". בהתייחסותו לעימותים, אמר כי "אנחנו צריכים שקט בכל מקום, אסור לנו להחמיר את המצב".