"מי מונה את השניות כשמטרידים אותך?": הפסיקה שהסעירה את איטליה

איטליה סוערת, זאת לאחר שתלמידת תיכון בת 17 הוטרדה מינית, אך בית המשפט במדינה קבע כי "משך הזמן" של ההטרדה, אינו היה ארוך מספיק, על מנת להיחשב כמעשה פלילי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תלמידים בבית ספר
תלמידים בבית ספר | צילום: נעם ריבקין פנטון

התלמידה התלוננה לאחר שעובד במקום הפשיל את מכנסיה, בעת שצעדה במדרגות. הוא הודה כי נגע בתלמידה ללא הסכמה, ואף הוסיף כי אמר לה "את יודעת שצחקתי".

בהחלטה מעוררת מחלוקת, קבע בית המשפט כי משום שהמעשה נמשך 10 שניות "בלבד", הוא לא נחשב לפלילי התובע הציבורי ברומא ביקש לגזור עליו שלוש שנות מאסר בפועל, אך הוא כאמור זוכה מאשמת תקיפה מינית.

ההחלטה עוררה סערה רבה, כשבין היתר, משפיען איטלקי כתב: "מי מחליט ש-10 שניות זה לא הרבה זמן? מי מונה את השניות בזמן שמטרידים אותך?". עוד נכתב ברשת: "נשים ירגישו שדיווח על התעללות פשוט לא שווה את זה. אבל זה חשוב, כי השתיקה מגינה על התוקפים".

תגיות:
איטליה
/
תקיפה מינית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף