בתגובה לדיווחים אמר הנשיא לשעבר שעורכי דינו קיימו "פגישה פרודוקטיבית" עם אנשי משרד המשפטים, וטען כי במהלך הפגישה לא הייתה שום אינדיקציה להודעה קרובה על כתב אישום.
התובע המיוחד סמית וצוותו מנהלים חקירה נרחבת בנוגע לניסיונות של טראמפ וכמה מבעלי בריתו למנוע את העברת השלטון לג'ו ביידן מרגע סגירת הקלפיות בנובמבר 2020 ועד למהומות הקפיטול ב-6 בינואר 2021, שבהן פרצו תומכי טראמפ לקונגרס וזרעו בו הרס כדי למנוע את ההליך הרשמי של אישור ניצחונו של הנשיא הדמוקרטי. כתבי אישום הוגשו נגד יותר מ-1,000 איש שהשתתפו במהומות האלה, ונגד טראמפ נטען שוב ושוב כי הוא הסית אותם לבצע את המעשה.
החקירה מתמקדת בין השאר בשלל מהלכים שביצעו טראמפ ואנשיו בניסיון לבטל את ניצחון ביידן, כולל המצאת קולות חסרים שיתנו לו את הניצחון בג'ורג'יה, שם רשם ביידן ניצח דחוק ומפתיע, וניסיון להעמיד "אלקטורים מזויפים" במדינות מפתח שבהן סירב טראמפ להכיר בניצחונו של ביידן וטען לזיופים.