"האמפתיה לישראל מעוורת אותו": התסבוכת של ביידן במפלגה הדמוקרטית

גורם לשעבר בממשלו של ביידן אמר לוושינגטון פוסט כי להתרשמותו הנשיא האמריקאי לא מביע הזדהות אותנטית עם הפלסטינים בעזה. תומכיו הערבים והפלסטינים בארה"ב: "מרגישים נבגדים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פעילות לוחמי חטיבת הצנחנים ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

עוד הוסיף כי "ביידן ידוע ביכולת שלו להביע אמפתיה אותנטית כלפי קבוצות רבות של אנשים, אבל ניכר שהוא לא מרגיש באותו אופן כלפי הפלסטינים".

ביידן עם נתניהו והשרים
ביידן עם נתניהו והשרים | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

"הם באמת חשבו שהוא יביא בהירות מוסרית לבית הלבן", אמר. "כל מי שהיה מושקע בקמפיין שלו מהקהילה הערבית מוסלמית, ועזר לבחירה שלו ב-2020 מאוכזב. אנחנו מרגישים נבגדים".

55% מסך הנשאלים אמרו כי הם מאמינים שישראל נוקטת בפעולה הצבאית הנדרשת כדי להגן על עצמה ולמנוע מתקפה נוספת של חמאס, זאת לעומת 25% מהנשאלים שאמרו שהפעולה הצבאית של ישראל אינה פרופורציונלית והלכה רחוק מדי. מבחינת היחס לסכסוך הישראלי-פלסטיני, כ-42% מהמצביעים אמרו שהם מזדהים יותר עם ישראל, לעומת 12% שאמרו את אותו הדבר לגבי הפלסטינים.

כמו כן, הנשיא ביידן קיבל ציונים נמוכים על תגובתו למלחמה, זאת כאשר 37% מהנשאלים אמרו שהם מרוצים מדרך הטיפול שלו בלחימה, לעומת 52% מהנשאלים שלא הסכימו.

תגיות:
ג'ו ביידן
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף