לקראת מלחמה אזורית? פרטים חדשים על השיתוף פעולה בין איראן לחות'ים

על פי דיווחים אמריקאים, איראן מספקת מודיעין בזמן אמת לחות'ים בתימן. בבית הלבן מחזקים את הטענות, כי איראן מעורבת רבות בתכנון פעולות נגד ספינות בים האדום

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
השתלטות החות'ים על ספינת ה-"Galaxy Leader"
השתלטות החות'ים על ספינת ה-"Galaxy Leader" | צילום: רויטרס

מוקדם יותר השבוע חשף הפנטגון תוכניות לכוח ימי רב לאומי להגנה על כלי מסחר בים האדום. בינתיים, רבים מקווי הספנות הגדולים בעולם, יצרני נפט ובעלי מטען אחרים החלו להסיט אוניות מהאזור, פעולה שגרמה לעלייה במחירי הנפט ובתעריפי הביטוח.

התמיכה האיראנית בחות'ים אפשרה להם לפתוח בהתקפות נגד ישראל ומטרות ימיות, אם כי מסתמן שאיראן גם דחתה לעתים קרובות את סמכות קבלת ההחלטות המבצעית לחות'ים.

כלי שיט רבים ששטים במיצר כיבו את מכשירי הקשר שלהם כדי להימנע ממעקב מקוון, אך כלי שיט איראני המוצב בים האדום מאפשר למל"טים ולטילים החות'ים לאתר במדויק את הספינות, אמרו הגורמים. בבית הלבן מחזקים את הטענות, כי איראן מעורבת רבות בתכנון פעולות נגד ספינות מסחריות בים האדום.

החות'ים בתימן מודים במתקפה על מכלית נורבגית | צילום: רויטרס

הנציגות האיראנית לאו"ם לא הגיבה לטענות. דובר החות'ים אמר שהקבוצה לא צריכה לסמוך על איראן שתעזור בהתקפותיה. "משונה לייחס הכל לאיראן כאילו היא המעצמה החזקה בעולם", אמר הדובר. "יש לנו מתקני מודיעין שהוכיחו את עצמם לאורך שנים של תוקפנות נגדנו".

"לחות'ים אין את טכנולוגיית המכ"ם לכוון את הספינות", אמר מנגד גורם ביטחוני מערבי. "הם זקוקים לסיוע איראני. בלעדיו הטילים פשוט היו נופלים למים".

תגיות:
איראן
/
חות'ים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף