מתיחות שיא: קים ג'ונג און הורה להיערך ל"מלחמה גרעינית"

מנהיג צפון קוריאה הורה לצבאו להתכונן למלחמה אפשרית, תוך שימת דגש על החשיבות של יכולות התקפות גרעיניות על סיאול. התוכניות כוללות פריסת לווייני ריגול חדשים והגברת ייצור הרחפנים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הצגת הטיל החדש של צפון קוריאה במצעד הצבאי. צילום: רויטרס | צילום:

המתיחות מגיעה לאחר הגברת ההיערכות הצבאית של ארה"ב באזור, שנתפסה כפרובוקציה על ידי צפון קוריאה. מנגד, בדרום קוריאה העבירו מסר מאיים לפיו יהיה "גזר דין כואב" להשלכות של צפון קוריאה אם ישתמשו בנשק גרעיני.

בתוך כך, בחודש האחרון פרסה צפון קוריאה חיילים וכלי נשק כבדים על גבול דרום קוריאה, זאת בשל "השעיית ההסכם הצבאי בין שתי המדינות. כמו כן, ראש ממשלת דרום קוריאה, האן דאק-סו, הודיע בנובמבר האחרון כי מדינתו משעה חלקית הסכם צבאי שנחתם ב-2018 עם צפון קוריאה, ומחדש את הפעילות המודיעינית לאורך הגבול המשותף. זאת, בעקבות החלטת פיונגיאנג לשגר לווין: "החלטה שמרמזת שאינם מחויבים להסכם", הודיע דאק-סו.

תגיות:
קים ג'ונג און
/
צפון קוריאה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף