מדינת אלבמה כינתה את השיטה החדשה, שלא נוסתה בעבר כאמור, "שיטת ההוצאה להורג חסרת הכאב והאנושית ביותר שידע האדם".
עורכי דינו של סמית' ומומחי זכויות אדם מטעם האו"ם ניסו למנוע את ההוצאה להורג, במהלכה הוזרם לסמית' חנקן שמנע מריאותיו לשאוף חמצן, בטענה כי מדובר בשיטה מסוכנת שיכולה להוביל למוות בייסורים או פציעה חמורה, אך עתירותיהם נדחו.
סמית' בן ה-58 נידון למוות בגין רצח אליזבת סנט בשנת 1988. הוא ורוצח נוסף בשם ג'ון פורסט פרקר נשכרו על ידי בעלה של סנט, שרצה לרצוח את רעייתו כדי לזכות בכספי הביטוח לאחר ששקע בחובות כבדים. היא נמצאה ללא רוח חיים בביתה לאחר שנדקרה למוות ובעלה שם קץ לחייו לאחר שסומן כחשוד המרכזי בחקירה. פרקר הוצא להורג ב-2010.
ב-2022 נכשלה הוצאתו להורג של סמית באמצעות תרופות קטלניות. זאת, לאחר שאנשי הרשויות, שהיו אמורים להמיתו בזריקת רעל, לא הצליחו לחבר לו עירוי לווריד, וההליך בוטל.