תעלומה בלב ים: בריטניה חוקרת תקיפה אפשרית של החות'ים סמוך לתימן

בריטניה בודקת דיווחים על כך שספינת משא הותקפה מול חופי תימן לאחר פיצוץ שלכאורה נשמע קרוב לכלי השיט. על פי הדיווחים, הספינה המדוברת רשומה בבריטניה והייתה "תחת מתקפה" במצר באב אל-מנדב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתוך הסרטון של החות'ים נגד בריטניה וארה"ב
מתוך הסרטון של החות'ים נגד בריטניה וארה"ב | צילום: רשתות חברתיות

בעקבות הדיווחים על נזק לכלי השיט, מבצעי הסחר הימי של בריטניה מסרו: "הרשויות הצבאיות חוקרות. קיבלנו דיווח על תקרית דרומית לאל מוקה שבתימן. לכל כלי השיט מומלץ לשוט בזהירות ולדווח לרשויות על כל פעילות חשודה". מפקד כלי השיט דיווח על פיצוץ בסמיכות לכלי השיט שגרם לנזק. רב החובל של כלי השיט דיווח שכל צוות הספינה בטוח.

על פי הדיווחים, הספינה המדוברת רשומה בבריטניה והייתה "תחת מתקפה" במצר באב אל-מנדב. על פי ההערכות, הספינה מופעלת על ידי לבנון ורשומה בבריטניה.

תרגיל הפשיטה של החות'ים אל עבר התיישבויות ישראליות | צילום: רשתות ערביות

כזכור, מאז 11 בינואר, בריטניה וארה"ב ביצעו תקיפות אוויריות משותפות נגד המורדים החות'ים כדי לנסות לעצור התקפות על ספינות מסחריות. התקיפות הללו נתמכו גם על ידי אוסטרליה, בחריין, קנדה והולנד.

המורדים החות'ים שמאומנים על ידי איראן, תקפו שוב ושוב ספינות בים האדום מאז חודש נובמבר של השנה שעברה. לעתים קרובות הם תוקפים כלי שיט עם קשרים לישראל - פעולות שכמובן מסכנות את המסחר של אסיה, המזרח התיכון ואירופה.

תגיות:
חות'ים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף