קטאר טוענת: "נתניהו מנסה לעכב עסקת חטופים ולהאריך את המלחמה"

משרד החוץ הקטארי התייחס להצהרות ראש הממשלה נתניהו, שדרש מקטאר להפעיל לחץ על חמאס לעסקת חטופים נוספת: "דוחים את ההאשמות הריקות של נתניהו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משפחות החטופים מפגינות מול ביתו של בני גנץ | צילום: עומר רביב

עוד נמסר מטעם המשרד: "קטאר מחויבת מהיום הראשון למאמצי התיווך ולסיום המשבר, דוחים את ההאשמות הריקות של נתניהו בנוגע למאמצי השיקום והסיוע ההומניטרי של קטאר".

אתמול דווח בתקשורת הערבית כי בישראל מנסים לפעול בדרכים נוספות על מנת להניע מהלך מסוג זה. "איש ביטחון המזוהה עם נתניהו יצר מגעים עם גורמים מצריים", כך לטענת גורם מצרי.

הפגנה של מטה משפחות החטופים בקיסריה
הפגנה של מטה משפחות החטופים בקיסריה | צילום: יונתן שאול, פלאש 90

עוד הוסיף כי הפנייה נעשתה לאחר שנתניהו גילה כי נערכו שיחות בין השר בני גנץ לגורמים במצרים. "נראה שהמגעים שניהלו מצרים עם גנץ וגורמים נוספים הכעיסו את נתניהו", מסר הגורם המצרי.

עוד הוסיף כי נתניהו חש ש"יש ניסיונות לדחוף את גנץ לקדמת הבמה. כמו כן, התייחס לקשר בין מצרים לחיזבאללה, וטען כי המדינה הבטיחה לארגון הטרור להמשיך בלחץ על ישראל שלא להיכנס לרפיח, כמו גם הימנעות מהרחבת המלחימה בלבנון.

תגיות:
קטאר
/
חטופים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף