"האיסלאמיסטים שולטים בלונדון": מחוקק בבריטניה תקף את ראש העיר

המפלגה השמרנית בבריטניה השעתה את אחד ממחוקקיה, לי אנדרסון, לאחר שאמר שראש עיריית לונדון, סאדיק חאן, נמצא בשליטת האיסלאמיסטים. חאן, הוא המוסלמי הראשון שהיה ראש עיריית לונדון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפגנה פרו-פלסטינית בלונדון
הפגנה פרו-פלסטינית בלונדון | צילום: רויטרס

חאן, המוסלמי הראשון שהיה ראש עיריית לונדון וחבר במפלגת הלייבור האופוזיציה, מהווה כבר תקופה רבה כמטרה לביקורת שמרנית על טיפולו בשיטור בבירת בריטניה, כולל צעדות פרו-פלסטיניות סדירות. ביום רביעי התאספו מאות מפגינים פרו-פלסטינים מחוץ לפרלמנט, במהלך הצבעה כאוטית בשאלה האם לקרוא להפסקת אש בעזה.

בשיחה אתמול עם ערוץ טלוויזיה מקומי, אמר אנדרסון: "אני לא באמת מאמין שהאיסלאמיסטים האלה שלטו במדינה שלנו. אבל מה שאני כן מאמין זה שהם שלטו בחאן והם שלטו בלונדון. הוא נתן את עיר הבירה שלנו לחבריו".

נתניהו מגיע לדאונינג 10 לונדון ברקע צעקות "בושה" (צילום: רויטרס) | צילום:

חאן שמדבר בקביעות על חשיבות המאבק באנטישמיות, שנאת נשים והומופוביה - אמר לכתבים כי הוא רואה בהערותיו של אנדרסון גזעניות ואיסלמופוביות וכי הן "ילבו את אש השנאה האנטי-מוסלמית".

על רקע הביקורת הגוברת על דבריו של אנדרסון, המפלגה השמרנית אמרה שהחליטה שהוא לא יכול עוד לייצג אותם בפרלמנט. אנדרסון, לשעבר סגן יו"ר המפלגה השמרנית, אמר שהוא מבין את ההחלטה להשעות אותו. "אמשיך לתמוך במאמצים של הממשלה לקרוא לקיצוניות על כל צורותיה - בין אם מדובר באנטישמיות או איסלאמופוביה", כתב בעמוד הפייסבוק שלו.

סקר שנערך בין התאריכים 16-18 בפברואר על ידי Savanta הראה כי 29% מהבריטים האמינו שלשמרנים יש בעיה עם איסלאמופוביה, הכי הרבה מכל מפלגה פוליטית גדולה במדינה.

בתוך כך, מפגינים פרו-פלסטיניים אילצו את המשטרה המקומית לסגור הערב את גשר מצודת לונדון תוך כדי שהם מדליקים אבוקות וחוסמים את התנועה באזור בדרישה להפסקת אש בעזה. פעילים נראו מניפים דגלי פלסטין ונושאים כרזות שעליהן נכתב 'הצילו את עזה, הפסקת אש עכשיו'.

תגיות:
בריטניה
/
איסלאם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף