"תומך בפעולה ברפיח": בכיר לשעבר בממשל טראמפ שובר את הכלים

מייק פומפיאו, שר החוץ לשעבר של נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ, הצהיר כי הוא: "תומך בפעולה ברפיח ובמשימתה של ישראל לניצחון מוחלט על חמאס"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein

טראמפ תקף ישירות את שומר, נבחר הציבור היהודי הבכיר ביותר בארה"ב, שמתח לאחרונה ביקורת על ממשלת נתניהו, וקרא בנאומו בסנאט לבחירות חדשות בישראל.

דונלד טראמפ על ישראל, בריאיון בפוקס ניוז | צילום: פוקס ניוז

הוא אמר: "אל תשכח, כשאתה רואה את ההפגנות הפלסטיניות האלה, אפילו אני, אני נדהם מכמה אנשים נמצאים בצעדות האלה. וחבר'ה כמו שומר רואים את זה, בעיניו זה קולות בקלפי. אני חושב שמדובר יותר בהסתכלות על הקולות יותר מכל דבר אחר, כי הוא תמיד היה פרו-ישראלי. הוא מאוד אנטי-ישראלי עכשיו".

לפחות 63% מיהודי ארה"ב אמרו כי הם מרגישים פחות בטוחים בארה"ב כיום. לפי דו"ח שפרסם בחודש שעבר הוועד היהודי האמריקאי, הליגה נגד השמצה עקבה אחר סך של 3,283 תקריות אנטישמיות בשלושת החודשים שלאחר התקפות חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר, כך דיווח CNN בעבר. מדובר על עלייה של 361% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

בנימין נתניהו לאחר שיחה עם ג'ו ביידן (צילום: דוברות ראש הממשלה) | צילום: לשכת ראש הממשלה

בנוסף, לפי הסקר של מרכז המחקר Pew מ-2020, אמריקאים יהודים היו במשך עשרות שנים מחוז המזדהה עם הדמוקרטים על פני הרפובליקנים בפער גדול. בעוד שיהודים אורתודוקסים נוטים לרפובליקניות, יהודים אמריקאים מזרמים אחרים, כולל הרפורמים והשמרנים, הזדהו עם המפלגה הדמוקרטית או נטו אליה.

תגיות:
ישראל
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף