"חקירות ועינויים קשים": פרטים חדשים על חיסול הבכיר בחיזבאללה

ערוץ אל-מיאדין, המזוהה עם חיזבאללה, דיווח כי טרם חיסולו של חלפן הכספים בארגון הטרור, הוא עבר חקירות ועינויים קשים שכללו גם ירי בחלקי גופו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפת מבנה צבאי של חיזבאללה בלבנון ע"י צה"ל. צילום: דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

על פי הדיווח, סרור עבר את החקירות, בזמן שהמחסלים היו ב"קו ישיר עם תל אביב". לטענת הלבנונים, כחלק מהעינויים, סרור אף נורה ברגלו ובכתפיו ביותר מעשרה כדורים. עוד דווח כי "נראה שסרור לא הודה בפני אנשי המוסד במה שרצו, לכן הם ירו בו ונטשו את גופתו".

מוקדם יותר, דווח כי סרור נמצא מת לאחר שנפגע מחמישה כדורים בעיירה בית מרי  הסמוכה לביירות, כשנשא סכום כסף שלא נגנב על ידי המחסלים. על פי דיווח בסוכנות הידיעות AP, שני גורמים המעורים בפרטים מסרו כי סרור פותה להגיע לבית של אישה במזרח ביירות, שם נורה 6 פעמים.

באוגוסט 2019 הודיע ​​משרד האוצר האמריקני על הטלת סנקציות על ארבעה אנשים, כולל סרור, באשמת סיוע בהעברת עשרות מיליוני דולרים מכוח קודס, המופקד על פעולות חוץ במשמרות המהפכה האיראניים לחמאס דרך חיזבאללה בלבנון במטרה לפתוח בפעולות טרור. משרד האוצר האמריקני ציין בזמנו כי סרור "אחראי להעברת עשרות מיליוני דולרים מדי שנה מכוח קודס לגדודי עז אלדין אלקסאם", הזרוע הצבאית של חמאס.

תגיות:
חמאס
/
חיזבאללה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף