המשחק הכפול של האמירויות: במה דנים השרים האמירתים עם איראן?

ועדה כלכלית משותפת נדירה של איחוד האמירויות ואיראן תתכנס באבו דאבי, כאשר ברקע טהרן מבקשת לחזק את הקשרים הכלכליים עם מדינות המפרץ למרות הלחץ הגובר של ארה"ב

לוגו reuters צילום: רויטרס
איחוד האמירויות. קרדיט: אינג'אימג'
איחוד האמירויות. קרדיט: אינג'אימג' | צילום: אינג'אימג'

ועדה כלכלית משותפת נדירה של איחוד האמירויות ואיראן תתכנס באבו דאבי היום (שלישי) עד מחר, כאשר ברקע טהראן מבקשת לחזק את הקשרים הכלכליים עם מדינות המפרץ למרות הלחץ הגובר של ארה"ב.

לאחר שנים של עוינות בצדדים שונים של יריבויות גיאופוליטיות, איחוד האמירויות החל לחדש את הקשרים עם טהרן ב-2019. הדבר הוביל לשדרוג היחסים הדיפלומטיים בשנה שעברה בין איראן לאיחוד האמירויות, שיש לו קשרים עסקיים ומסחריים עם טהרן הנמשכים מעל מאה שנה, כאשר דובאי משמשת זמן רב כאחד מהקישורים העיקריים של איראן לשאר העולם.

פינוי הטיל האיראני | צילום: דובר צה"ל

השרים צפויים לדון בעיקר בשיתוף פעולה במסדרונות סחר בינלאומיים בעוד שנציגי המגזר הפרטי ידונו בסחר ובהשקעות. איראן ייבאה סחורות בשווי 20.8 מיליארד דולר מאיחוד האמירויות בשנת הכספים האחרונה שלה שהסתיימה במרץ 2024, מה שהפך אותה למקור הייבוא המוביל של איראן על פי גוף המכס של המדינה. באותה תקופה, איחוד האמירויות היה יעד הייצוא השלישי המוביל של איראן, עם סחורות בשווי 6.6 מיליארד דולר שיוצאו.

תגיות:
איראן
/
טהרן
/
דובאי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף