"בתוך שבועות": למרות המכשולים - ארה"ב וסעודיה בדרך להסכם היסטורי

ערוץ "בלומברג" דיווח מפי מקורות גורמים שמעורים בנושא כי ארצות הברית וסעודיה מתקרבות להסכם שיציע לממלכה ערבויות ביטחוניות ויתווה מסלול אפשרי לקשרים דיפלומטיים עם ישראל אם המלחמה בעזה תסתיים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מוחמד בן סלמאן וג'ו ביידן
מוחמד בן סלמאן וג'ו ביידן | צילום: רויטרס

ארצות הברית וסעודיה מתקרבות להסכם היסטורי שיציע לממלכה ערבויות ביטחוניות ויתווה מסלול אפשרי לקשרים דיפלומטיים עם ישראל אם ממשלתה תביא לסיומה של המלחמה ברצועת עזה, אמרו היום (חמישי) גורמים שמעורים בנושא לפי דיווח בערוץ "בלומברג".

לפי הגורמים, שביקשו להישאר בעילום שם, הצדדים מתמודדים עם מכשולים רבים, אך בסופו של דבר הם עתידים להגיע להסכמה. המשא ומתן בין וושינגטון לריאד הואץ בשבועות האחרונים, וגורמים רשמיים רבים אופטימיים שהצדדים יוכלו להגיע להסדר בתוך שבועות.

ביידן נוחת בג'דה, סעודיה, ונפגש עם יורש העצר בן סלמאן (רויטרס) | צילום:

הבכיר ציין, כי ארה"ב וסעודיה עומדות לחתום על הסכם דו-צדדי חסר תקדים, הכולל הבטחות אמריקאיות נרחבות לביטחון סעודיה מול איומים, בעיקר מצד איראן, וכן אישור להקים תוכנית גרעין אזרחית עצמאית בסעודיה.

תגיות:
ארצות הברית
/
סעודיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף