"ראיסי מכהן כנשיא איראן מאז שנת 2021, והיה לו חלק פעיל בכל הקשור למהפכה האיראנית בשנות ה-70. לאור המשברים האזרחים והכלכליים שפקדו את איראן בשנים האחרונות, הוא הפך לדמות משמעותית. הכינוי שלו הוא 'התליין מטהרן', מאחר שהוא לקח חלק מאוד פעיל בהפיכתה של איראן לרפובליקה איסלאמית, והיה אחראי להוצאות להורג של כל מי שהתנגד למשטר ולמנהיג העליון עלי חמינאי".
כהנוביץ' מפתיע ומסביר כי דווקא מותו של שר החוץ האיראני עשוי להיות דרמטי הרבה יותר ממות הנשיא. "ברמה הבינלאומית, מותו יהיה הרבה יותר משמעותי עבור ישראל. במהלך המלחמה, עבדאללהיאן הסתובב ברחבי העולם כאשר ניסה לתווך ולהציג את הצד של איראן באו״ם ובפני מדינות אחרות", אמר.
"הוא היה נוהג להגיע למדינות שכנות כמו סוריה וטורקיה וכמו כן גם לרוסיה, והיה פעיל מאוד בכל הקשור למעטפת הדיפלומטית של איראן ברחבי העולם", הוא הוסיף. "אין הכרזה רשמית כרגע על המוות - אך סיכוי קלוש שיימצאו בחיים, כשיש מזג אוויר סוער וגשמים במזרח אזרבייג'ן".
ומה בנוגע ליום שאחרי? כהנוביץ' משער כי "ימים יגידו האם יבחר נשיא מחליף, האם יצאו לבחירות, האם נראה מהלך חד צדדי של חמינאי המנהיג העליון שימנה בכירים אחרים לתפקידיהם. סביר להניח שיהיו מינויים זמניים ושאחריהם יצאו באיראן לבחירות חדשות".