לפני נאום נתניהו בקונגרס: גלנט יגיע לארה"ב לדון בהתפתחויות ביטחוניות

לאור היחסים המעורערים בין ביבי לביידן, שר הביטחון יואב גלנט הוזמן על ידי שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין לבקר בארה"ב ולדון בסוגיות ביטחוניות לטווח הארוך במזרח התיכון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שר ההגנה האמריקאי לויד אוסטין על האיום האיראני (צילום: שמוליק עלמני) | צילום:

שר הביטחון יואב גלנט הוזמן לארה"ב על ידי שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין. ב-11 ביוני השניים שוחחו בטלפון ואז אוסטין הזמין אותו לפנטגון כדי להמשיך ולדון בהתפתחויות ביטחוניות הנוגעות למזרח התיכון.

שר הביטחון יואב גלנט ומזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין
שר הביטחון יואב גלנט ומזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין | צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

דובר הפנטגון פטריק ריידר כתב: "השר גלנט קיבל את ההזמנה וייסע בקרוב לארה"ב, הביקור יתקיים בשבועות הקרובים". לאחר ביקורו האחרון של גלנט בחודש מרץ, נראה כי השר הוזמן לפגישה שמתוכננת היטב בזמנים על מנת להספיק להיפגש עימו טרם נאומו של ראש הממשלה נתניהו בקונגרס, שנקבע לתאריך ה-24 ביולי.

יחסי נתניהו-ביידן ידעו ימים טובים יותר. במאמר דעה שהתפרסם אתמול (שישי) בוושינגטון פוסט, תחת הכותרת: "נאום נתניהו בקונגרס עשוי לגרום לנזק ארוך טווח", נכתב כי במפלגה הדמוקרטית שוקלים להחרים את נאומו של נתניהו בקונגרס מחשש שיתקוף את ביידן.

הנשיא ביידן עם קבינט המלחמה באוקטובר שעבר בתל אביב
הנשיא ביידן עם קבינט המלחמה באוקטובר שעבר בתל אביב | צילום: מרים אלסטר

"אם נתניהו ישתמש בנאומו כדי לערער את המאמצים הדיפלומטיים של ממשל ביידן ולתקוף את מבקריו מהמפלגה הדמוקרטית, הדבר עלול לגרום לפוליטיזציה נוספת של מערכת היחסים בין ארה"ב לישראל - ולפגוע בה בטווח הארוך", נכתב במאמר.

תגיות:
ג'ו ביידן
/
יואב גלנט
/
לויד אוסטין
/
נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף