בעוד שבמצרים משדרים אופטימיות - גורם מדיני מצנן את ההתלהבות

מקורות מצריים ששוחחו עם העיתון הלבנוני אל-אח'באר דיווחו כי בפגישה המשולשת בקהיר ישראל הציעה לפקח על ציר פילדלפי. גורם מדיני בכיר אמר: "להנמיך ציפיות ואופטימיות על דיווחי הפערים"

אנה ברסקי צילום: פרטי
פעילות צה"ל בציר פילדלפי | צילום: דובר צה"ל

"אל ראש המוסד יתלוו, ככל הנראה, ראש השב"כ רונן בר והממונה על תחום הנעדרים והשבויים בצה"ל, אלוף ניצן אלון. במהלך הפסגה תתקיים פגישה מרובעת סגורה של ראשי הארגונים , במהלכה יידונו 2 מסלולים עיקריים:

עוד מציין גורם מדיני בכיר כי יש להנמיך ציפיות ואופטימיות לאור הדיווחים שהגיעו ממצרים בשעות האחרונות, לפיהם כמעט ולא נותרו פערים בין הצדדים.

"יש עוד עבודה רבה לפנינו, המו"מ יהיה ארוך ומורכב, ישנם נושאים כבדי משקל שעדיין אין הסכמות לגביהם. יש לציין כי יש נחישות , רצון ומחויבות נוחלטת  להגיע להסכמות בכלל נושאים".

מקור בחמאס בריאיון לערוץ אלערביה אלחדת': ההדלפות שארגון חמאס הסכים על התחלת משא ומתן ללא הפסקת אש לא מדוייקות, ישראל מעוניינת לנהל משא ומתן אך ורק בסוגיית האסירים/ חטופים, אנחנו מעוניינים במשא ומתן שיכלול את כל המסלולים, אנחנו ממתינים לתשובת ישראל על מה שהגענו להבנות לגביו עם המתווכות

לדברי מקורות מצריים ששוחחו עם העיתון הלבנוני אל-אח'באר המשלחת הישראלית הצביעה על כך שעמדתו החיובית של חמאס מונעת מלחץ צבאי ולכן אותו לחץ חייב להימשך גם במהלך הדיונים, זאת חרף האיומים של ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה ולפיו "פינוי השטחים ברצועת עזה יחזירו את המשא ומתן לנקודת האפס".

עוד דווח כי המשלחת הישראלית דנה גם במצב ציר פילדלפי עליו התקיימו דיונים ממושכים בתקופה האחרונה. על פי הדיווח, ישראל הציגה תרחישים שכללו שליטה ישראלית על בציר גם לאחר נסיגת צה"ל. זאת, בהתאם ללוח זמנים מוסכם ובתנאי שלישראל תהיה יכולת להשתלט על הציר במידה שיהיו ניסיונות הברחת נשק דרך הגבול. מקור מצרי מיודע הוסיף כי "העניין מצריך דיונים מפורטים בימים הקרובים".

תשתיות טרור בציר פילדלפי
תשתיות טרור בציר פילדלפי | צילום: דובר צה''ל

אחרי השיחות בקהיר מקגרק צפוי להגיע לישראל מחר ולהיפגש עם ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט. ברנס ימשיך לקטאר לקראת פגישה מרובעת שתתקיים ביום רביעי בדוחא על עסקת החטופים. בפגישה ידון ברנס עם ראש ממשלת קטאר מוחמד בן עבד אל-רחמן אל-תאני, ראש המודיעין המצרי כאמל וראש המוסד דדי ברנע.  בכיר ישראלי אמר כי המשלחת הישראלית תדון עם המצרים והאמריקאים גם על דרישתו של נתניהו למנוע חזרה של מחבלי חמאס לצפון רצועת עזה כחלק מיישום עסקת החטופים והפסקת האש.

תגיות:
חמאס
/
מצרים
/
ציר פילדלפי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף