ישראל בפאניקה מיותרת? גורמים ערביים טוענים כי איראן מהססת לשלוף את נשק יום הדין

מומחה שהתראיין לערוץ הטלוויזיה הסעודי אל-חדת' טוען כי בניגוד לשיח האיומים האיראני ולחשש בישראל מפני מתקפה משמעותית, טהרן דווקא מורתעת ומחפשת כיצד להגיב לחיסול בצורה שלא תוביל לתגובה נוספת של ישראל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בלינקן מצהיר: "כל האופציות על השולחן - לאיראן לא יהיה נשק גרעיני" | צילום: רויטרס

האם איראן מחפשת תגובה "חלשה" כדי למנוע הסלמה נרחבת? מומחה שהתראיין הבוקר לערוץ הטלוויזיה הסעודי אל-חדת' טוען כי בניגוד לשיח האיומים האיראני ולחשש בישראל מפני מתקפה משמעותית, טהרן דווקא מורתעת ומחפשת כיצד להגיב לחיסול בצורה שלא תוביל לתגובה נוספת של ישראל וארצות הברית.

החות'ים
החות'ים | צילום: REUTERS/Mohamed al-Sayaghi

אל-עזי הוסיף: "רק אתמול הישראלים הנחיתו שורה של מכות קשות. הם תקפו בשדה התעופה א-דבעא שבגבול לבנון-סוריה, ביצעו תקיפה גדולה בעיתא א-שעב שבדרום לבנון, והוציאו לפועל תקיפות נוספות. כולם מצפים לראות מה תהיה איכות התגובה של איראן וחיזבאללה. לדעתי התגובה האיראנית תהיה דווקא חלשה ומוסכמת".

המתקפה האיראנית על ישראל
המתקפה האיראנית על ישראל | צילום: רויטרס

הוא הסביר גם כי החיסול של מנהיג חמאס איסמעיל הנייה חשף את חולשת המשטר בטהרן. "בימים האחרונים יש שורה של מעצרים של קצינים במשמרות המהפכה, ואיראן מאוד חוששת מחדירה משמעותית של המוסד לשורותיה. המטרה של ישראל בהתנקשות לא הייתה הנייה עצמו אלא גרירת איראן להודעה ‘לאחר שתקפנו בחודיידה שבתימן, אנחנו מוכנים ונכה בעומק איראן’. זה המסר החמור יותר שישראל העבירה, ומכך האיראנים חוששים".

החות'ים
החות'ים | צילום: REUTERS/Mohamed al-Sayaghi

הערכתו של המומחה סותרת את ההתבטאויות הפומביות האחרונות מאיראן ומלבנון, לפיהן "ציר ההתנגדות" מתכנן להגיב באופן קשה להתנקשות בהנייה. הוול סטריט ג'ורנל דיווח היום כי איראן הודיעה למתווכים מטעם ארצות הברית ומדינות אירופה כי היא דוחה את המאמצים למתן את התגובה האפשרית. על פי הדיווח, בטהרן מסרו למתווכים כי "אין מקום למשא ומתן או לסובלנות" כלפי ישראל.

תגיות:
איראן
/
ישראל
/
לבנון
/
איומים
/
מלחמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף