האיראנים סומכים עלינו? זו הסיבה שאזרחי המשטר אינם מפחדים

על רקע האיום האיראני הגובר והאפשרות לתקיפה משולבת עם חיזבאללה ויתר הפרוקסי, רני עמרני, מנהל 'רדיו רן' בפרסית ומומחה לאיראן, שוחח עם ענת דוידוב ואודי סגל ב־103fm ושיתף בתחושות בקרב בעם האיראני

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
איראנים חוגגים
איראנים חוגגים | צילום: Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

בפתח הראיון אמר: "העם האיראני לא משתף פעולה עם התוקפנות של המשטר. זה מסר שאנחנו מקבלים כל הזמן מרוב העם האיראני. הממצאים האחרונים מראים שהעם האיראני לא בעד מה שעושה המשטר, ולא מה שאומר המשטר".

סיכום המתקפה האיראנית | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

"יש הרבה עדויות שמדברות שהתגובה האיראנית תהיה, ותהיה בזמן המאוד קרוב. בפעם הקודמת היתה התקפה, אבל אז היה ברור שישראל עשתה את זה. הפעם אין שום הוכחה שישראל חיסלה את הנייה, לא תפסו מרגל או מכ"ם שמראה שמטוס ישראלי ירה. עצם העובדה שהם מיד מאשימים את ישראל לא אומר שהם נאלצים, אלא שהם רוצים לפגוע בישראל, אפילו חיפשו תירוץ לפגוע בישראל", הוסיף.

בסיום הראיון אמר: "למה שיבואו בפומבי ויגידו שישראל עשתה את זה לפני שהן עשו תחקירים? הם רוצים לתקוף את ישראל, מסיבות פנימיות וחיצוניות. אבל זו מבוכה גדולה מאוד. לא משנה מי חיסל את הנייה, זו מבוכה למשטר האיראני ולמודיעין האיראני".

תגיות:
איראן
/
ישראל
/
הגרעין האיראני
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף