בכך ביטל השופט את החלטת ממשלת צרפת ומארגני התערוכה לאסור על השתתפותן של החברות הישראליות באירוע, מהלך שלפי בית המשפט "אינו עומד בכללי השוק החופשי באיחוד האירופי ומנוגד לעקרונות השוויון ואי-האפליה".
בשבוע שעבר הודיע שר החוץ כי הוא שוקל להניע הליכים משפטיים נגד מדיניות צרפת בנושא, לאחר שהודיע כי תמנע השתתפות של חברות ישראליות שהשתתפו במלחמה בתערוכת הנשק הימי יורונייבל. מצד ארמון האליזה נטען כי אין איסור על השתתפות חברות ישראליות בתערוכה, במידה והן "תואמות את עמדת צרפת" ולא "משתתפות במלחמה בעזה ובלבנון".
בתגובה נכתב: "מעולם לא הייתה כוונה לאסור על חברות ישראליות להשתתף (לאפשר גישה, לבקר, לקיים פגישות) בתערוכות מסחריות בצרפת. חברות ישראליות המעוניינות בכך יוכלו כמובן להיכנס לתערוכת יורונבל. אין בעמדת הממשלה הצרפתית דבר שניתן לפרשו כחרם על חברות ישראליות ביורונבל. תמיכתנו בישראל ובזכותה להגן על עצמה הייתה תמיד חד-משמעית וללא יוצא מן הכלל. עדות לכך היא ההחלטה להמשיך בייצוא רכיבים עבור כיפת ברזל".