מלחמת עולם בפתח? הבכיר שרומז - כלל מדינות נאט"ו עשויות לתקוף את רוסיה

ראש שירות הביון בגרמניה, ברונו קאהל, אמר לאחר המתיחות הנרחבת מול רוסיה כי נאט"ו לא תהסס להפעיל את הסעיף שקובע כי המדינות החברות בברית יתקפו ויפעלו בהתאם במידה ואחת מהן תותקף. זאת לאחר "פתיחת מקלטים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ולדימיר פוטין
ולדימיר פוטין | צילום: Alexander Nemenov/Pool via REUTERS

הסעיף קובע שאם בעל ברית בנאט"ו הוא קורבן של מתקפה מזוינת, כל אחד ואחד מחברי הברית יראו את מעשה האלימות הזה כהתקפה מזוינת נגד כל החברות וינקוט את הפעולות שנראה להן נחוצות כדי לסייע לבת ​​הברית המותקפת. בנאום באירוע של צוות החשיבה DGAP בברלין ביום רביעי, הוסיף ראש שירות הביון הפדרלי של גרמניה (BND) כי "העלייה הגוברת של הצבא הרוסי פירושה עימות צבאי ישיר עם נאט"ו הופך לאופציה אפשרית אחת עבור הקרמלין".

לפני כיומיים משרד הפנים של גרמניה הודיע כי הוא מגבש רשימה של בונקרים בהם יוכלו האזרחים להשתמש במידת הצורך כמקום מקלט. הרשימה כוללת ככל הנראה חניונים תת קרקעיים ותחנות רכבת תחתיות וכן מקלטים במבנים ששייכים למדינה אך גם בבתים פרטיים. זאת לאחר תקופה של מתיחות הולכת וגוברת מול רוסיה ועל רקע חשש ממתקפה, שכן פוטין איים כי לא יהסס לתקוף מדינה מערבית.

תגיות:
רוסיה
/
ולדימיר פוטין
/
גרמניה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף