הלם בעולם הארכיאולוגיה: חלק ממגילות ים המלח - מזוייפות

חמש מגילות עתיקות, שהוצגו במוזיאון התנ"ך בוושינגטון התגלו כלא אותנטיות בבדיקת מכון גרמני. המוזיאון הסיר את המגילות המזוייפות מהתצוגה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מגילה תנ"כית, ארכיון
מגילה תנ"כית, ארכיון | צילום: מיכאל קורדונסקי, אוניברסיטת תל אביב

הלם בעולם הארכיאולוגיה: חמש מגילות ממגילות ים המלח, שהוצגו במוזיאון התנ"ך בוושינגטון שבארצות הברית, התגלו כמזוייפות, והוסרו מתצוגה. המגילות נבדקו בחודשים האחרונים על ידי מכון גרמני שגילה את התרמית. :"חשבנו וקיווינו שהבדיקות יניבו תוצאות שונות", אמר ג'פרי קלוהה, האוצר הראשי של המוזיאון, שהוסיף, "זאת הזדמנות לחנך את הציבור על חשיבות בדיקת המידע. אנחנו מחוייבים לקווים מנחים של אתיקה ולשקיפות".

אמנם מחירן של המגילות המזוייפות לא נחשף, מוערך כי המוזיאון שילם עבורן מיליוני דולרים, וזאת למרות חשדות על האותנטיות שלהן, חשדות שהובילו לבדיקה. הבודק הגרמני הסביר כי לפחות שבעה מקטעים במגילות התגלו כזיוף מודרני.

תגיות:
ארכיאולוגיה
/
זיוף
/
תנ"ך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף