מטוס של חברת תעופה איראנית העביר נשק ישירות לבירת לבנון

כלי הטיס מסוג בואינג 747 של חברת "פארס אייר קשם" טס לראשונה במסלול ישיר מטהרן לביירות. החברה קשורה למשמרות המהפכה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מטוס 747 של חברת "פארס אייר קשם"
מטוס 747 של חברת "פארס אייר קשם" | צילום: Gsmar, ויקיפדיה
2
גלריה
נתיב הטיסה של המטוס. צילום מסך מתוך radarbox24
נתיב הטיסה של המטוס. צילום מסך מתוך radarbox24 | נתיב הטיסה של המטוס. צילום מסך מתוך radarbox24

גורמי המודיעין זיהו שתי טיסות חריגות ונדירות של חברת Qeshm Fars Air מטהרן לנמל התעופה הבינלאומי בביירות במהלך החודשיים האחרונים. הטיסה הראשונה, שיצאה ב-9 ביולי, היתה של מטוס בואינג 747, שהמראיה משדה תעופה צבאי בבירת איראן, עצרה לתחנת ביניים בנמל התעופה של דמשק והמשיכה ב"נתיב טיסה לא אופייני" לביירות.

הטיסה השנייה יצאה ב-2 באוגוסט. הטיסה, שמספרה QFZ9960, נחתה ביירות לאחר שהמריאה מטהרן. הפעם לא היתה עצירה בדמשק, אולם נתיב הטיסה היה מוזר יחסית ועבר מעל טורקיה והגיע ללבנון ממערב, מעל הים. גורמי מודיעין מערביים טוענים כי מטוס הג'מבו נשא רכיבים לייצור אמצעי לחימה מדויקים במפעלים בלבנון.

חברת התעופה נחשבת לאחת מהחברות שהן "כאילו אזרחיות" ומשמשות להברחת נשק על ידי משמרות המהפכה וכוח אל קודס. באופן רשמי, החברה הפסיקה לפעול ב-2013 בעקבות ניהול גרוע, אבל שבה לפעול תחת הנהלה חדשה כעבור ארבע שנים. על פי הידוע, יש לה שני מטוסי בואינג 747 בצי שלה. במועצת המנהלים של החברה יושבים שלושה נציגים המשתייכים למשמרות המהפכה.

תגיות:
איראן
/
לבנון
/
משמרות המהפכה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף