ראש הממשלה בנימין נתניהו צייץ בתגובה: "ארדואן כנראה שכח שהאימפריה העות'מאנית כבר עברה מן העולם. היום לעם היהודי יש מדינה משלו – חזקה, איתנה, דמוקרטית וחופשיה – שלא מתרגשת מאיומים. אם ארדואן רוצה שיעור בחופש דת וכיבוד בני כל הדתות, הוא יכול ללמוד מהדמוקרטיה הישראלית שמכבדת בצורה מופתית את כל הדתות".
כזכור, ארדואן קרא ביום שבת לראש הממשלה בנימין נתניהו "לצבוט" באוזנו של בנו יאיר, כדי להעניש אותו על כך שקרא לאיסטנבול "קונסטנטינופול". ארדואן הוסיף בתקיפות כי הוא יכול "לחנך מחדש" את ישראל אם נתניהו ובנו ימשיכו להתבטא כנגד טורקיה.ארדואן כנראה שכח שהאימפריה העות'מאנית כבר עברה מן העולם. היום לעם היהודי יש מדינה משלו – חזקה, איתנה, דמוקרטית וחופשיה – שלא מתרגשת מאיומים. אם ארדואן רוצה שיעור בחופש דת וכיבוד בני כל הדתות, הוא יכול ללמוד מהדמוקרטיה הישראלית שמכבדת בצורה מופתית את כל הדתות
— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) March 18, 2019
Erdogan says New Zealand attacker didn’t act alone and he was part of a larger Islamophobic network that aims to target Turkey and Muslims.
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) March 18, 2019
“The statements by Netanyahu’s son and New Zealand terrorist are the same. They are fed by the same source”
בציוץ אחר, טען נתניהו כי "דיקטטור שמשליך עשרות אלפי מתנגדים פוליטיים לכלא, שמבצע רצח עם בכורדים וכובש את צפון קפריסין, מטיף לי, למדינת ישראל ולצה"ל, על דמוקרטיה ומוסר מלחמה. בדיחה. מוטב גם שלא יתעסק עם ירושלים בירתנו מזה 3,000 שנה. הוא רק יכול ללמוד מאיתנו איך לכבד את כל הדתות ולשמור על זכויות אדם".