"אם הם יתקשרו, אנחנו בהחלט נהיה מוכנים לשאת ולתת אבל זה תלוי בהם. אני רוצה שהם יתקשרו רק אם הם מוכנים. אם הם לא מוכנים שלא יטרחו", אמר טראמפ לכתבים בבית הלבן בעת שיצא לעצרת תמיכה במדינת פנסילבניה.
"אין לנו אינדיקציה שמשהו קרה או שמשהו יקרה, אך אם זה יקרה נגיב כמובן בעוצמה רבה. אין לנו ברירה. אני חושב שאיראן תעשה טעות גדולה מאוד אם היא תעשה משהו. היא תיתקל בעוצמה רבה אך אין לנו אינדיקציה שיעשו זאת", הוסיף הנשיא האמריקאי.
האירוע התרחש במהלך שיאה של המתיחות בין איראן לבין ארצות הברית, וייתכן שהוא קשור להתרעה המודיעינית שפורסמה על כוונת איראן ושלוחותיה לפגוע בכוחות האמריקאים באזור בתגובה להטלת הסנקציות עליה. בשבוע שעבר דווח על פגישה בין ראש כוח קודס של משמרות המהפכה, קאסם סולימאני, עם ראשי המיליציות השיעיות הנאמנות לאיראן בעיראק בה אמר להם "להיערך למלחמה" מול ארצות הברית.