דיווח: טראמפ אישר תקיפה באיראן אך התחרט ברגע האחרון

רשת CNN דיווחה כי הדעות חלוקות בצמרת הבית הלבן בנושא תגובה לטהרן. הנשיא לא מעוניין להגיב, בעוד שמזכיר ההגנה לוחץ לתגובה קשה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

הניו יורק טיימס דיווח הבוקר (שישי) כי הנשיא אישר לבצע תקיפה נרחבת באיראן, נגד מטרות שונות כמו מערכות מכ"ם וסוללות טילים שונות. על פי הדיווח, המסתמך על גורמים בכירים בממשל, המבצע המתוכנן בוטל בשלבים מתקדמים. לדבריהם, המטוסים היו באוויר והספינות הגיעו לאזור המתוכנן, אך נדרשו להסתובב. לא ברור מה גרם לנשיא לשנות את דעתו בנושא, והאם תוכנית התקיפה המתוכננת יכולה עדיין לצאת לפועל. בבית הלבן סירבו להגיב לדיווח, ולדברי העיתון, הם לא נתבקשו לדחות את פרסום הכתבה.

כמו כן, בכירים בפנטגון חשפו שקופית המתעדת, לטענתם, את מסלול הטיסה של הכלי שיורט על ידי איראן. ניתן לראות בשקופית כי בעת היירוט, הוא לא שהה בשטחה של איראן.

הסנאטור צ'אק שומר, מנהיג המיעוט בסנאט, אמר לאחר התדרוך שהתקיים בבית הלבן, כי הוא מודאג מכך שטראמפ עשוי לגרור בטעות את וושינגטון למלחמה עם איראן. יו"ר בית הנבחרים, הסנטורית ננסי פלוסי אמרה לאחר התדרוך הארוך כי "על וושינגטון לפעול להפגת המתיחות מול טהרן". לדבריה, חיוני להישאר מתואמים עם בנות בריתנו ולעשות כל שביכולתנו כדי למנוע הסלמה".

בתוך כך, שגריר איראן באו"ם מאג'ד טקאט רבאנצ'י שיגר מכתב למזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש ובו התייחס ליירוט המל"ט האמריקני. הוא טען: "כי כלי הטיס חדר לשטח האווירי של איראן למרות אזהרות שהועברו ברשת הקשר", וקרא לקהילה הבינלאומית לדרוש שארצות הברית "תפסיק את צעדיה המשרים חוסר יציבות במזרח התיכון". בהמשך דבריו ציין כי איראן לא מעוניינת במלחמה, אך תפעל כדי להגן על שטחה.

תגיות:
איראן
/
דונלד טראמפ
/
ג'ון בולטון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף