איראן: המכלית "גרייס 1" הגיעה ליעדה, הנפט נמכר

בטלוויזיה האיראנית דווח כי המכלית הגיעה למחוז חפצה לאחר שמכרה את הנפט שנשאה עליה. בכיר אמריקאי: "ארה"ב תמשיך להטיל סנקציות על הרוכשים נפט מאיראן"

לוגו reuters צילום: רויטרס
מכלית הנפט 'גרייס 1'
מכלית הנפט 'גרייס 1' | צילום: REUTERS/Jon Nazca

לפני חודשיים עצרה בריטניה מכלית איראנית בגיברלטר בחשד להפרת סנקציות של האיחוד האירופי. שבועיים לאחר מכן, משמרות המהפכה של איראן תפסו מכלית של בריטניה ליד מצרי הורמוז, תחת האשמה של הפרת כללים ימיים. בריטניה התייחסה למעשה כבלתי חוקי. שר החוץ הבריטי, ג'רמי האנט, אמר כי ההשתלטות על מכלית הנפט לא מתקבלת על הדעת וכי בריטניה פועלת בשיתוף פעולה עם בעלות בריתה בנושא, וזאת כדי להבטיח את חופש התנועה של ספינות באזור.

בחודש שעבר החליטה בריטניה לשחרר את המכלית, למורת רוחה של ארה"ב, שביקשה להסגיר אותה לידיה. בסוך השבוע אמר מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו כי לארצות הברית יש מידע מהימן כי המכלית, "אדריאן דריה" שמה, נמצאת בדרכה לסוריה. "שר החוץ האיראני זריף הבטיח לבריטניה כי המכלית של משמרות המהפכה לא תגיע לסוריה. יש לנו מידע כי היא בדרכה לנמל טרטוס שבסוריה. מקווה שתשנה את מסלולה. זו הייתה טעות גדולה מאוד לבטוח בזריף", כתב פומפאו בטוויטר. הוא הוסיף כי "ארצות הברית לא תעמוד בצד בזמן שאסד משתמש בנפט איראני להטיל אימה על העם שלו".

תגיות:
איראן
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף