העיתונאית הרוסיה שנעצרה באיראן בחשד לריגול לטובת ישראל תשוחרר

יוליה יוזיק עוכבה בשדה התעופה בטהרן על ידי חברי משמרות המהפכה. רוסיה זימנה את השגריר האיראני לשיחת נזיפה, כשבסופה הוחלט על שחרורה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין

לאחר מעצרה דיווחו כלי תקשורת באיראן  כי העיתונאית יצרה קשר עם בני משפחתה במוסקבה למשך דקה אחת מאז מעצרה. בשיחה אמרה כי היא עצורה בהפרדה מתחת לאדמה, וכי היא תובא למשפט בשבת.

ידידה של העיתונאית, בוריס חווסקי, כתב בחשבון הפייסבוק שלו כי "יוליה עבדה כעיתונאית לפני כמה שנים באיראן. לפני תקופה הוזמנה לאיראן ולאחר מכן טסה שוב לטהרן, ומייד עם הגעתה אנשי הביטחון בשדה התעופה החרימו את הדרכון שלה והיא נעצרה על ידי כוח של משמרות המהפכה, שעות ספורות לאחר שהגיעה למלון". לפי עדויות, אנשי המודיעין במשמרות המהפכה שברו את הדלת במלון בו שהתה ועצרו אותה. גם בתה של העיתונאית אישרה בפייסבוק שלה כי אמה עצורה באיראן.

תגיות:
רוסיה
/
איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף