איראן ממשיכה להפר את הסכם הגרעין: "ממחר נזרים גז לכור הגרעיני בפורדו"

הנשיא רוחאני הודיע על הצעד יממה בלבד לאחר שטהרן החליטה להשיק צנטריפוגות חדשות להעשרת אורניום: "נציית להסכם כשכל המדינות החתומות יעשו זאת"

לוגו reuters צילום: רויטרס
חסן רוחאני
חסן רוחאני | צילום: רויטרס

איראן ממשיכה לצמצם את מחויבותיה על פי הסכם הגרעין. אחרי שאתמול הודיעה על השקת 30 צנטריפוגות, הבוקר (שלישי) מוסיף נשיא הרפובליקה האסלאמית צעד חדש שהוא למעשה הפרה בוטה של הסכם הגרעין. לדברי רוחאני, החל ממחר, טהרן תתחיל להזרים גז לצנטריפוגות בכור הגרעיני בפורדו. מדובר בהפרה של ההסכם משום שאיראן התחייבה שהכור בפורדו ישמש למטרות מחקר בלבד.

רוחאני הוסיף כי כל הצעדים שמשטר האייתוללות נוקט בהם לצמצום ההתחייבויות על פי ההסכם הן הפיכות, וכי ארצו תעמוד בכל התחייבויותיה כשהמדינות האחרות החתומות על ההסכם יעשו אותו דבר.

חבר הקבינט המדיני-ביטחוני, השר יואב גלנט, הגיב להודעה של רוחאני וכתב בטוויטר: "די לנשף המסיכות - נשק גרעיני בידי איראן יהפוך את העולם למקום לא יציב, יגביר את התוקפנות האיראנית, ויציב את ישראל בסכנה קיומית. ארצות הברית חייבת להעצים את הסנקציות ומדינות אירופה חייבות להצטרף אליהן. אנחנו נמשיך להיערך כדי להגן על עצמנו בכוחות עצמנו".

תגיות:
איראן
/
פורדו
/
הסכם הגרעין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף