מפקד חיל האוויר במשמרות המהפכה: "לוקח אחריות מלאה להפלת המטוס"

הגנרל האיראני הודה שכבר ביום רביעי דיווח על שיגור מוטעה, בניגוד לטענות הבכירים בארצו כי מדובר בתקלה טכנית: "הייתי מעדיף למות ולא לחזות בתאונה שכזאת"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
התרסקות המטוס האוקראיני
התרסקות המטוס האוקראיני | צילום: רויטרס

לדבריו הטיל גרם לשריפה במטוס, ששב על עקבותיו לשדה התעופה והתפוצץ בעת הנחיתה. "הייתי מעדיף למות - ולא לחזות בתאונה שכזאת", אמר מפקד חיל האוויר. "אני לוקח אחריות מלאה על הטעות ומוכן לכל החלטה של האחראים". שר החוץ האיראני, מוחמד ג'וואד זריף, האשים את את ארצות הברית וכתב בחשבון הטוויטר: "טעות אנוש בעת משבר שנגרם בגלל ההרפתקנות האמריקנית".

שר החוץ האוקראיני, ואדים פריסטאיקו, אמר כי אוקראינה קיבלה גישה לקופסה השחורה של המטוס שהתרסק באיראן, אך עדיין לא נותח המידע שנמצא בתוכה. "נדרוש פיצויים מהאחראים במידה ויתברר שהמטוס נורה על ידי טיל", אמר. בתוך כך, משרד החוץ האוקראיני מסר כי הנשיא ולודימיר זלנסקי קיבל "מידע חשוב" מהאמריקאים בנוגע להתרסקות.

תגיות:
התרסקות מטוס
/
אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף