ברני סנדרס ניצח בפריימריז הדמוקרטיים בנבאדה

הסנאטור מוורמונט גבר על ג'ו ביידן לאחר שקיבל 44.6% מקרב קולות המצביעים. "הרכבנו יחידה רב-דורית ורב-גזעית, שהולכת לסחוף את המדינה", אמר לאחר פרסום המדגמים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ברני סנדרס
ברני סנדרס | צילום: REUTERS/Mike Segar

"ניצחנו בהצבעת הפופולריות באייווה ובפריימריז שנערכו בניו המפשייר. לפי ארבעה כלי תקשורת ניצחנו במדינת נבאדה", אמר סנדרס בנאום שנשא מול תומכיו בסן אנטוניו, טקסס, והוסיף: "הרכבנו יחידה רב-דורית ורב-גזעית, שהולכת לסחוף את המדינה. אנחנו ננצח את הפריימריז הדמוקרטיים בטקסס".

טראמפ אמר ל"וושינגטון פוסט", כי  "למען האמת, לא אכפת לי מי פוטין רוצה שיהיה הנשיא. המסר שלי אליו ברור - התרחק מהבחירות האמריקאיות, וכנשיא אוודא שאתה עושה זאת". הוא הוסיף כי "ב-2016, הרוסים השתמשו בפרופגנדה ברשת כדי לזרוע פילוג בארצנו, ולהבנתי הם עושים זאת שוב ב-2020". לדבריו, ייתכן מאוד שחלק מהדברים המכוערים שמיוחסים לקמפיין שלנו כלל לא מגיעים מתומכים אמיתיים.

בשלב זה טרם ברור מהו האופן בו ניסו הרוסים לסייע לקמפיין של המועמד הדמוקרטי. כזכור, בשנת 2016, נמצאו עדויות לכך שהם פעלו ברשתות החברתיות על מנת לקדמו על פני הילרי קלינטון, שזכתה לבסוף במועמדות, לאחר מאבק קשה משציפתה לו. סנדרס ספג לא מעט ביקורת על כך שהרבה מתומכיו תוקפים בבריונות את תומכיהם של מתמודדים אחרים במרוץ, ומשתמשים במיזוגניה ואלימות כחלק מהבעת תמיכתם בו. בדיבייט שנערך השבוע רמז שייתכן ו"שחקנים זרים" משתמשים ברשתות החברתיות כדי ליצור מחלוקות בקרב הדמוקרטים.

קודם לכן דווח כי המודיעין האמריקאי הזהיר את טראמפ מפני התערבות רוסיה למענו בבחירות האמריקאיות. טראמפ אמר בתגובה כי "זה קמפיין שקרי של הדמוקרטים בקונגרס. הקמפיין השקרי אומר שרוסיה מעדיפה אותי על פני אחד מהמועמדים הדמוקרטים שעדיין לא הצליחו, לאחר שבועיים, לספור את קולות הפריימריז באיווה. זו תרמית".

קלינטון, אשר הושפעה מהמאמצים הרוסיים ב-2016 צייצה בתגובה בחשבון הטוויטר שלה: "הבובה של פוטין עושה זאת שוב ומנסה לאמץ עזרה רוסית. הוא יודע שלא יוכל לעשות זאת בלעדיו, ואנחנו לא יכולים לתת לזה לקרות".

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף