התפשטות הקורונה: כלי תקשורת אמריקאית דיווחו הערב (שבת) על מקרה מוות ראשון כתוצאה מהנגיף הסיני. על פי הפרסומים, הקורבן הינו תושב העיר סיאטל במדינת וושינגטון, ככל הנראה גבר בשנות ה-50 המאחורות לחייו, והוגדר כ"קבוצת סיכון" לתחלואה בנגיף.
בתוך כך, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע במסיבת עיתונאים שקיים בבית הלבן כי בשל המשך התפרצות הנגיף האלים, שוקלים בממשל האמריקאי להורות על הגבלה וסגירה של הגבול היבשתי עם מקסיקו. הוא ציין כי מדובר כחלק מניסיונות ההתנגוננות הגלובליים, והיעדר היכולת לזהות נשאים רדומים.
כמו כן, במהלך הנאום הנשיאותי הודיעו גורמים מהמרכז למודיעין בריאותי בארה"ב, כי מתקיימות הערכות מצב עם חברות התעופה האמריקאיות, ומתחמי בידוד יעודיים כבר ערוכים לקלוט חולים, אולם בשלב זה מבקשים שלא לזרוע בהלה בקרב הציבור ושולחים מסרים מרגיעים.