לדבריו, "על צה"ל מוטלת החובה המוסרית להגן על אזרחי המדינה מפני צבאות הטרור הסובבים אותנו, וכאשר העורף הישראלי מאוים על ידי אלפי טילים ורקטות, לא נהסס לתקוף בעוצמה כדי לסכל את האיומים. בעוד אנו עושים כל שביכולתנו להימנע מפגיעה באזרחים, האויב עושה כל מאמץ לפגוע באזרחים. בניגוד לאויב, אנחנו נפעל באופן התקפי וערכי כאחד, ונבסס את הפעולה על מודיעין וצורך מבצעי. עשרות תקיפות שבוצעו, גם בעת האחרונה, כבר הוכיחו את עליונות המודיעין וכוח האש של צה"ל".
לפי הדיווחים בתקשורת האמריקאית, האירוע התרחש כאשר נעשתה הפסקת פעילות פתאומית ובלתי מוסברת בנמל האיראני ב-9 במאי, כאשר מערכת המחשוב, האחראית לתנועת הספינות וכלי השיט במקום, קרסה והדבר גרם לעומס גדול על הנתיבים המובילים לנמל. זמן קצר לאחר מכן, לפי מה שפורסם בדיווח, אנשי מודיעין איראנים גילו כי מדובר בפעולת סייבר מתוכננת.
הסיבה לפעולה הזו שמיוחסת לישראל, לפי אותו דיווח אמריקאי, הוא הנסיון האיראני, במהלך חודש אפריל, לבצע מתקפת סייבר נגד תשתיות מים בישראל, כפי שדווח ברשת "פוקס ניוז" האמריקאית לפני כשבועיים. כאמור, איראן הואשמה לא פעם בביצוע מתקפות סייבר על יריבותיה השונות, ומדובר בנשק שהיא עושה בו, על פי הדיווחים, שימוש רב.
אלוף אורי גורדין נכנס לתפקיד מפקד פיקוד העורף
דבריו של כוכבי נאמרו כאמור בטקס החלפת מפקד פיקוד העורף, בו נכנס לתפקיד אלוף אורי גורדין, אשר מחליף בתפקידו את אלוף תמיר ידעי, שכיהן בתפקיד זה במשך למעלה משלוש שנים ויכנס לתפקידו החדש כמפקד פיקוד מרכז בחודשים הקרובים.
לדבריו, "נפעל לאור עיקרון השותפות: בשילוב זרועות עם הפיקודים, הזרועות ואגפי צה"ל. נפעל מתוך שותפות מלאה עם משטרת ישראל. נגיש מענה חילוץ והצלה בשיתוף עם ארגוני החירום לאזרחי מדינת ישראל. נמשיך לשתף פעולה עם השלטון המקומי ומשרדי הממשלה בהכנת המרחב האזרחי לחירום. נעבוד במשותף עם רשות החירום הלאומית לחיזוק המענה. וכמובן נמשיך לרתום את מירב יכולות המרחב האזרחי וארגוני המתנדבים כדי לחזק את יכולותינו ולהרחיב את מעגלי ההשפעה. כפיקוד נמשיך ונשמור על ערוץ הידברות פתוח ורציף עם האזרח, נספק לו את ההתרעה הנדרשת, ננגיש ונסביר לו את מדיניות ההתגוננות האזרחית. וכמובן, נמשיך ללא לאות, להכין את גדודי ויחידות החילוץ ליום הפקודה".