הלוויתו של ג'ורג' פלויד, האזרח השחור שנהרג על ידי שוטר לבן שדרך עליו במשך דקות ארוכות, נערכה הערב (ראשון) כנסייה ביוסטון שבמדינת טקסס בארה"ב, עיר הולדתו, בהשתתפות מאות שבאו לתמוך במשפחתו ובמאבק נגד אלימות שוטרים במדינה.
המועמד הדמוקרטי לנשיאות ג'ו ביידן נשא דברים בטקס באמצעות סרטון וידאו מוקלט, ואמר בין השאר כי "אסור לזלזל באלימות השוטרים במדינה, כנגד האזחרים השחורים. זה הזמן לצדק גזעי, שייעשה רק ברגע שייעשה צדק אמיתי עבור ג'ורג' פלויד.
כזכור, האירוע בו נהרג פלויד, התרחש בעיר מיניאפלויס שבמדינת מיניסוטה, ב-25 במאי 2020, במהלכו דרק שובין, שוטר לבן ממשטרת מיניאפוליס, לחץ את ברכו על צווארו של האזרח אפרו אמריקאי עד שנחנק למוות. שובין, כמו גם שלושה שוטרים נוספים שנכחו באירוע, הואשם ברצח בעקבות האירוע, שכאמור, גרם לגל מחאות ענק בכל רחבי ארצות הברית.