מושל ביירות: "ההפסדים בעקבות הפיצוץ עלולים להגיע ל-15 מיליארד דולר"

מושל בירת לבנון אמר ל"אל חדאת", כי ההפסדים הישירים והעקיפים שייגרמו למדינה בעקבות סדרת הפיצוצים עלולים להגיע למיליארדי שקלים. באירוע נהרגו 135 בני אדם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הרס בלבנון בעקבות הפיצוצים
הרס בלבנון בעקבות הפיצוצים | צילום: רשתות ערביות
3
גלריה

היום (רביעי) נחשפו ממדיו האמיתיים של האסון, עם פרסום הנתונים העדכניים ביחס למספר הפצועים בסדרת הפיצוצים וכן מספר ההרוגים המאומתים עד כה.

walla video test11 | צילום:

כלי התקשורת המקומיים דיווחו כי במהלך היממה האחרונה, חלה קפיצה משמעותית במחירי הזכוכית, מ-14 דולר למטר מרובע, ל-24 דולר, כך שתושבים רבים לא יוכלו להרשות לעצמם לתקן את הנזקים שנגרמו לבתיהם. מעבר לנזק הרב שנגרם למבנים אזרחיים ומבני מגורים, נגרם נזק רב למבנים של בתי חולים ומחסני ציוד רפואיים ברחבי העיר, שהפכו כעת לציוד נדרש יותר מתמיד.

ההרס האדיר בלבנון
ההרס האדיר בלבנון | צילום: רויטרס

על פי ההערכות, הנזק צפוי להשפיע גם על העתיד הכלכלי בביירות, ובתוך כך על התיירות, משום ש-90% מהמלונות לא יהיו ראויים עוד לשימוש בעתיד בשל התקרית, זאת מעבר למגבלות הטיסה והתיירות המתחייבות בשל התפשטות נגיף הקורונה ברחבי העולם.

כזכור, התקרית אמש אירעה באזור האנגר 12 בנמל בביירות. בעקבות הפיצוצים, פרצה שריפה במחסן, בו משערים שהיו כלי נשק השייכים לחיזבאללה, אם כי לפי פרסומים אחרים נטען כי במחסן נשמרו חומרים מסוכנים כמו חנקה או אמוניה, שהיו עשויים להוות סכנה לאזרחים בקרבת מקום.

הרס בלבנון בעקבות הפיצוצים
הרס בלבנון בעקבות הפיצוצים | צילום: רשתות ערביות

בשל המצב הקשה בלבנון והדיווחים על כמות הפצועים הרבה, ישראל פנתה אמש ללבנון דרך גורמים ביטחוניים ומדיניים בינלאומיים, והציעה סיוע הומניטרי רפואי. הפנייה נעשתה בהנחיית שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי. כמו כן, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הנחה את ראש המל"ל מאיר בן שבת לשוחח עם שליח האו"ם מלאדנוב כדי לברר במה ישראל יכולה עוד לסייע ללבנון.

תגיות:
לבנון
/
ביירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף