רמטכ"ל איראן: "הגישה כלפי איחוד האמירויות תשתנה - אם יקרה משהו במפרץ נגיב"

הגנרל מוחמד באקרי שיגר איום ראשון לעבר אבו דאבי בעקבות ההתפתחויות האחרונות, ואמר כי "אם ביטחון האומה שלנו ייפגע - נטיל את האחריות על איחוד האמירויות"

לוגו reuters צילום: רויטרס
מכלית נפט במפרץ הפרסי
מכלית נפט במפרץ הפרסי | צילום: רויטרס

רמטכ"ל צבא איראן, הגנרל מוחמד באקרי, שיגר היום (ראשון) איום ראשון לעבר איחוד האמירויות בעקבות הסכם השלום עם ישראל. באקרי אמר כי "הגישה של טהרן לאיחוד האמירויות הערביות תשתנה... אם יקרה משהו במפרץ הפרסי, ואם ביטחון האומה שלנו ייפגע נטיל את האחריות על איחוד האמירויות ולא נסבול זאת".

walla video test11 | צילום:

לאחר ההכרזה על ההסכם, במשרד החוץ האיראני מסרו כי "הצעד המביש של אבו דאבי לגיבוש הסכם עם המשטר הציוני המזויף הוא מסוכן, ואיחוד האמירויות הערביות ומדינות אחרות התומכות בו יישאו בהשלכות. זו תקיעת סכין בגבם של הפלסטינים, אשר תחזק את האחדות האזורית למול המשטר הציוני".

בסוכנות הידיעות האירנאית תסנים, המזוהה עם משמרות המהפכה, נמסר באותו היום כי ההסכם המתהווה בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות הוא "מביש".

תגיות:
איראן
/
איחוד האמירויות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף