קושנר: "סעודיה תתיר לטיסות מישראל לעבור בשטחה האווירי"

יועצו המיוחד של נשיא ארה"ב אמר במהלך תדרוך טלפוני לכלי התקשורת כי אישור המדינה הוא הישג משמעותי שיוביל לקיצורי דרך משמעותיים בנתיבי הטיסה במזה"ת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'ארד קושנר
ג'ארד קושנר | צילום: רויטרס
walla video test11 | צילום:

שיחת הטלפון מגיעה על רקע הסכם השלום שנחתם בין ישראל ואיחוד האמירויות, בתיווך אמריקאי. ההסכם הפך את את איחוד האמירויות, המקיימת קשרים אדוקים עם ערב הסעודית ונחשבת לבת בריתה הקרובה, למדינה הערבית השלישית המכירה במדינת ישראל ומנהלת עמה יחסים רשמיים וגלויים.

כיום לא מכירה סעודיה בקיומה של מדינת ישראל. על פי יוזמת השלום שפרסמו לפני 18 שנה, מדינות ערביות רבות יכירו בה ויקיימו עמה יחסים גלויים ורשמיים בתנאי שיאפשרו הקמת מדינה פלסטינית בשטחי 1967, תוך נסיגה ישראלית מלאה מהם.

לאחר ההסכם בין ירושלים ואבו דאבי, הבטיחו ראש הממשלה בנימין נתניהו וכן יועצו המיוחד של הנשיא טראמפ, ג'ארד קושנר, כי מדינות מוסלמיות נוספות צפויות להודיע בקרוב על נרמול היחסים עם מדינת ישראל. בשבועות האחרונים עלו דיווחים לפיהם בחריין, סודאן וערב הסעודית הן המועמדות העיקריות להיות הבאות לקיים יחסים עם ישראל.

תגיות:
ערב הסעודית
/
איחוד האמירויות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף