יו"ר הלייבור לשעבר הושעה מתפקידו לאחר שהתכחש לאנטישמיות במפלגתו

בעקבות דוח שפרסמה הוועדה לשוויון וזכויות אדם, בה מפלגת הלייבור הואשמה בטיפול כושל בהתבטאויות מסוג זה, טען קורבין כי "הבעיה הופרזה בדרמטיות". על כן, החליטה המפלגה להשעותו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'רמי קורבין, מנהיג מפלגת הלייבור
ג'רמי קורבין, מנהיג מפלגת הלייבור | צילום: רויטרס
2
גלריה

דובר המפלגה אמר: "לנוכח תגובתו של קורבין בנושא, ומשהחליט לא לחזור בו מדבריו, המפלגה החליטה להדיחו עד לחקירה בעניין". לאחר התבטאותו, ערך קורבין מסיבת עיתונאים ובה חזר פעם נוספת על דבריו ואף הוסיף: "אינני חלק מהבעיה".

הדוח שהוגש על ידי הוועדה לשוויון וזכויות אדם (EHRC), מצא כי מפלגת הלייבור פעלה בניגוד לחוק, בעצם התמודדותה עם תלונות עבר שהתקבלו בגין אנטישמיות, בזמן כהונתו של קורבין כיושב הראש.

ג'רמי קורבין
ג'רמי קורבין | צילום: רויטרס

"בתקופת כהונתי כיו"ר מפלגת העבודה הישראלית וראש האופוזיציה, פניתי אל יו"ר מפלגת הלייבור דאז, ג'רמי קורבין והזמנתי אותו לבקר באתר יד ושם במטרה ללמוד על השואה ולקחיה. הדגשתי בפניו את החשיבות בביקור כזה עבור יו"ר מפלגה חשובה בבריטניה. הוא לעולם לא השיב לי כמו גם לפנייתי אליו  כיושב ראש הסוכנות היהודית בדרישה נוספת שימגר את האנטישמיות במפלגתו. ניכרת הייתה ההתעלמות והאטימות".

תגיות:
בריטניה
/
אנטישמיות
/
מפלגת הלייבור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף