"השיחה בין פוטין לביידן הייתה עניינית וכנה"

שני המנהיגים שוחחו ביניהם לראשונה מאז הבחירות בארה"ב. הפרלמנט הרוסי אישר את הארכת האמנה עם האמריקאים לצמצום כלי נשק אסטרטגיים בחמש שנים נוספות

תמונה ברירת מחדל - כותב צילום: מעריב אונליין
ג'ו ביידן
ג'ו ביידן | צילום: REUTERS/Leah Millis

בהתייחסו לאפשרות שהשיחה מסמלת אתחול של היחסים בין היריבות הוותיקות, הנמיך דוברו של פוטין, דימיטרי פסקוב, את הציפיות. "עדיין לא נוצרו התנאים לחידוש היחסים", אמר פסקוב. "מספיק שהנשיאים התייחסו למספר גדול של אי־הסכמות והדגישו את הצורך להמשיך בדיאלוג".

במהלך השיחה הגיעו שני המנהיגים גם להסכמה עקרונית על הארכתה של האמנה לצמצום כלי נשק אסטרטגיים בחמש שנים נוספות. בעקבות זאת הצביעו אתמול חברי הדומה, הבית התחתון של הפרלמנט הרוסי, פה אחד בעד הארכתה של האמנה עד 5 בפברואר 2026.

"ההסכם יאפשר לרוסיה לשמור על עליונותה האיכותית, מאחר שהוא כולל הגבלות כמותיות", אמר וצ'יסלב ניקונוב, הממונה מטעם הדומה על הקשרים עם הקונגרס האמריקאי.

אמנת START ,שנחתמה בשנת 2010 , מגבילה את ארה"ב ואת רוסיה להצבה של עד 700 טילים בין־יבשתיים או טילים שמשוגרים מצוללות, 550,1 ראשי קרב גרעיניים על טילים מוצבים ו־800 משגרים. האמנה הייתה אמורה לפוג ביום שישי הבא וממשל טראמפ סירה להאריך אותה.

תגיות:
ולדימיר פוטין
/
ג'ו ביידן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף