הטליבאן: "רוצים לאפשר יציאה חלקה לנמלטים מקאבול"; 17 אלף פונו עד כה

ארה"ב עדכנה כי 17 אלף חולצו עד כה מאפגניסטן, בהם 2,500 אמריקאים: "נלחמים נגד הזמן והמרחב כדי להמשיך במאמצי הפינוי". במקביל, דווח על הידרדרות ביטחונית בשדה התעופה בקאבול, שם אלפים עדיין ממתינים לחילוץ

לוגו reuters צילום: רויטרס
יריות בשדה התעופה בקאבול בעוד המונים מנסים להימלט מאפגניסטן (צילום: רויטרס) | צילום:

דובר הפנטגון הוסיף כי הוא "לא יכול לשלול אפשרות שכוחות צבא אמריקאיים יצאו מחוץ לשדה התעופה בקאבול כדי לאסוף אנשים", אך אמר כי אין לו "נתון מושלם" לגבי מספר האמריקאים שנותרו בקאבול ובאפגניסטן.

במקביל, בטליבאן מתקדמים לקראת הרכבת ממשלה ובהבטחת הביטחון ברחבי המדינה. לדברי גורם בטליבאן, הארגון מנסה "לשפר את המצב בשדה התעופה" וכן "לספק 'יציאה חלקה' לאנשים הנמלטים מקאבול". לדבריו, לא ניתן לשלול את סיכוני האבטחה בשדה התעופה בקאבול, שם מתאספים אלפים מדי יום בניסיון לעזוב. הוא ציין כי ישנם כוחות צבא מערביים בשדה התעופה, וטען כי הטליבאן מגן גם עליהם.

גם שוויץ דחתה טיסה מקאבול בגלל הכאוס בשדה התעופה. משרד החוץ השוויצרי מסר כי "המצב הביטחוני סביב נמל התעופה בקבול החמיר משמעותית בשעות האחרונות. מספר גדול של אנשים מול שדה התעופה ולעתים עימותים אלימים מעכבים את הגישה לשדה התעופה".

לפי הדיווחים, לפחות 12 אנשים נהרגו בסביבת שדה התעופה בשבוע האחרון. בטליבאן טוענים כי הכאוס בשדה התעופה אינו באחריותם. גורם בטליבאן אמר ל"רויטרס" כי "למערב הייתה יכולה להיות תוכנית טובה יותר להתפנות". הגורם הכחיש את הדיווחים על חטיפות של אזרחים זרים, אך הודה: "אנו חוקרים כמה מהם לפני שהם יוצאים מהמדינה. הלוחמים שלנו ימשיכו להפגין איפוק".

בתוך כך, הקרמלין דיווח כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן שוחחו טלפונית על המצב באפגניסטן והסכימו לחזק את התיאום ביניהן בעניין זה. הם הדגישו כי בעדיפות הראשונה נמצאות סוגיית מניעת הטרור והמלחמה בהברחות הסמים. בהמשך דווח כי גם קנצלר גרמניה אנגלה מרקל שוחחה עם ארדואן על המצב באפגניסטן.

גם ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון התייחס אתמול להשתלטות הטליבאן על אפגניסטן ואמר כי בריטניה תעבוד עם הטליבאן אם תידרש לכך. "מה שאני רוצה להבטיח לאנשים הוא שהמאמצים הפוליטיים והדיפלומטיים שלנו למצוא פתרון לאפגניסטן, ולעבוד עם הטליבאן, כמובן במידת הצורך, יימשכו", אמר.

תגיות:
אפגניסטן
/
טליבאן
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף