החלטה דרמטית: ה-FDA המליץ על חיסון שלישי לבני 65 ומעלה

פאנל המומחים של מינהל המזון והתרופות האמריקאי הצביע נגד מתן מנת חיסון שלישית של פייזר בארצות הברית לבני 16 ומעלה. לעומת זאת המומחים הצביעו בעד חיסון בני 65+

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חיסון שלישי בכיכר דיזינגוף | צילום:

לאחר שעות של דיונים, החליטו המומחים ברוב של 16 מול 3 שלא להמליץ על אישור המנה הנוספת עבור בני 16 ומעלה. צוות המומחים הביע תסכול מכך שפייזר סיפקה מעט מידע על בטיחות החיסון הנוסף. בנוסף, הם התלוננו שייתכן שהנתונים שסיפקו חוקרים ישראלים, אינם מתאימים למתרחש באמריקה. לצד זאת, בהצבעה חוזרת שנערכה הוחלט כן להמליץ על אוכלוסיות בסיכון ובני 65 ומעלה למתן מנת חיסון נוספת.

במסגרת הדיונים הציגה אלרעי פרייס את נתוני האמת מישראל. "בסוף מרץ הגיע אלינו זן הדלתא אך הוא הופיע באופן נדיר וכך התחלנו לאט לאט את הגל הרביעי חרף העובדה שרוב האוכלוסייה חוסנה. אנחנו פה להציג את ההחלטות שלקחנו בישראל. בעצתם של כמה מקורות אקדמיים ואנליסטים שונים, הכרזנו בזהירות רבה מאוד על המנה הנוספת".

"מנת הדחף בישראל הייתה יעילה ופרופיל הבטיחות שלה, עד כה, היה דומה למנות הקודמות. לא היו יותר תופעות מהמנות הראשונות. גם מבחינת דלקת אוטם שריר הלב שפחדו ממנו. היום שלושה מקרי מוות סמוך לחיסון. ועדה מקומית ובלתי תלויה מצאה שלא היה קשר בין התמותה לחיסון השלישי", הוסיפה.

לדבריה, בגלל שמעל ל-50% מהאוכלוסייה הישראלית היא מתחת לגיל 30 לא היה ניתן למקד את החיסון רק באוכלוסייה הבוגרת כי המטרה הייתה גם להוריד את התחלואה.

מנתונים שהעביר משרד הבריאות הישראלי לדיון, עולה כי החסינות מפני הנגיף ירדה בקרב כל קבוצות הגיל במהלך חודש יולי, אך במיוחד בקרב בני 60 ומעלה שחוסנו במנה השנייה בינואר. לפי הנתונים ירידה כזו עלולה להתרחש גם בקבוצות גיל צעירות יותר, עוד עולה כי מנת הבוסטר לא יצרה תופעות לוואי נוספות.

תגיות:
ארצות הברית
/
חיסון לקורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף