בדרך למתיחות אזורית? קפריסין במו"מ עם ישראל על רכישת "כיפת ברזל"

גורמים צבאיים אמרו לערוץ הטלוויזיה הקפריסאי "סיגמה" כי פריגטה יוונית או צרפתית שיעגנו בבסיס יוכלו לספק כיסוי של המרחב האווירי עד חופי טורקיה

תמונה ברירת מחדל - כותב צילום: מעריב אונליין
סוללת כיפת ברזל באשקלון
סוללת כיפת ברזל באשקלון | צילום: נעם ריבקין פנטון, פלאש 90

קפריסין מקיימת משא ומתן מתקדם עם ישראל לרכישה של מערכת ההגנה "כיפת ברזל" - כך דיווח ערוץ הטלוויזיה הקפריסאי "סיגמה" בסוף השבוע האחרון.

על פי הדיווח, הגרסה שהקפריסאים מעוניינים לרכוש זהה או קרובה למערכת שמופעלת בהצלחה על ידי ישראל, בעיקר מול שיגורים מרצועת עזה, וכי משרד ההגנה צפוי להגיש בקשה למימון העסקה במסגרת תקציב ההגנה. הערוץ ציין כי אם העסקה תצא לפועל, קפריסין "תשים את ידה על נשק הגנתי מצוין".

כמו כן, הידיעה ציינה כי צפוי שדרוג של בסיס חיל הים ליד העיירה מארי שבדרום האי, בין לרנקה לבין לימסול, וזאת בהקשר של עסקת הענק שנחתמה בשבוע שעבר בין יוון לבין צרפת על רכישת שלוש פריגטות מתקדמות. גורמים צבאיים אמרו ל"סיגמה" כי פריגטה יוונית או צרפתית שיעגנו בבסיס יוכלו לספק כיסוי של המרחב האווירי עד חופי טורקיה.

תגיות:
כיפת ברזל
/
קפריסין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף