"מהלילות הקשים בהיסטוריה": לאחר שספרה 70 גופות - חשש בקנטקי לקורבנות נוספים

מניין הקורבנות באסון הטורנדו טיפס ל-84, כאשר 70 מההרוגים מצאו את מותם בקנטקי. מושל המדינה העריך כי המספר יעלה היום ל-100: "נפגענו בצורה שקשה לתאר במילים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סופת טורנדו פגעה במחסני אמזון באילינוי, ארה"ב (צילום: רויטרס) | צילום:

ביידן אמר עוד הלילה בתדרוך מיוחד, כי "זה אחד מהימים האלה שבהם אנחנו לא דמוקרטים או רפובליקנים. כולנו אמריקנים. אנחנו עומדים יחד כארצות הברית של אמריקה".

אסון הטורנדו בקנטקי
אסון הטורנדו בקנטקי | צילום: REUTERS/Cheney Orr
מחסני אמזון באילינוי שנפגעו מטורנדו
מחסני אמזון באילינוי שנפגעו מטורנדו | צילום: צילום מסך: רויטרס

עד כה דווח על כ-30 סופות טורדנו שהכו בארקנסו, אילינוי, קנטקי, מיזורי, מיסיסיפי וטנסי. קנטקי, שספרה 70 גופות מאז פרוץ המשבר, היא המדינה שנפגעה באופן הקשה ביותר. בארקנסו נהרגו שני בני אדם, מותם של ארבעה נוספים נקבע בטנסי, שניים אחרים מתו במיזורי ושישה באילינוי.

מושל קנטקי, אנדי באשרי, העריך כי מספר ההרוגים באסון צפוי להמשיך לעלות, ולהגיע ל-100 בהמשך היום. "זה היה אחד מהלילות הקשים ביותר בהיסטוריה של קנטקי", אמר באשרי, שהוסיף: "חלק מהאזורים נפגעו בדרכים שקשה לתאר במילים".

ההרס בקנטאקי בעקבות הטורנדו
ההרס בקנטאקי בעקבות הטורנדו | צילום: REUTERS/Cheney Orr
אסון הטורנדו בקנטקי
אסון הטורנדו בקנטקי | צילום: REUTERS/Cheney Orr

ראשת העיר מייפילד שבקנטקי, קת'י אונאן, אמר ל-CNN כי בתי העיירה נראים כמו "גפרורים". היא סיפרה, כי "הכנסיות שלנו במרכז העיר נהרסו, ובית המשפט שלנו הממוקם במרכז העיר נהרס. מערכת המים שלנו אינה פועלת בשלב זה. זה שובר לב להסתכל על הקהילה שלנו".

תגיות:
סופה
/
טורנדו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף