קבוצה של דמוקרטים בראשות יו"ר ועדת החוץ של הסנאט האמריקאי הציגה את הצעת חוק "הגנת ריבונות אוקראינה" בפני הבית העליון של בית המחוקקים האמריקאי, כך דווח בסוכנות הידיעות המרכזית של ממשלת רוסיה. על פי ההצעה, יוטלו הגבלות כלכליות נגד נשיא רוסיה פוטין, ראש הממשלה מישוסטין, ראשי משרד החוץ וההגנה, ראש המטה הכללי, ובכירים בהנהגה הצבאית. כמו כן יהיה ניתן להטיל סנקציות גם נגד הצבא הרוסי.
בתוך כך, הנשיא האוקראיני קרא להרגעת הרוחות, ומסר כי השיחות הדיפלומטיות עם רוסיה הגיעו לפריצת דרך, ומקווה שהסכם הפסקת האש במזרח המדינה יישמר. מנגד, מהבית הלבן סבור כי זלנסקי מנסה לאזן בין הצדדים, "מצד אחד הוא רוצה סיוע, אבל צריך להבטיח לאנשיו שיש לו שליטה על המצב, זה אזור מסובך".
"מדובר באיום ממשי על הביטחון הלאומי של המדינה שלנו, הם קרובים לחצות את הקווים האדומים שלנו. אם, למשל, אוקראינה תצטרף לנאט"ו, יהיה לנו בסיס צבאי חדש וסוגים חדשים של כלי נשק ממש על הגבול. אנחנו מוצאים את עצמנו במצב גיאופוליטי קשה מאוד".
בהמשך העריך מדבדב כי "אף אחד לא מחפש מלחמה וצריך לעשות הכל כדי שלא תיהיה מלחמה. צריך להסכים על ערבויות ביטחוניות. הביטחון של צד אחד אינו יכול להיות מושג על חשבון הביטחון של הצד השני, יש הרבה אנשים שמרוויחים על זה כסף".
עוד אמר מדבדב כי יש "היחסים בין רוסיה לסין מתקדמים. אף אחד לא מחפש ברית צבאית, אבל אלו יחסים חשובים מאוד בגזרה הבינלאומית. כמו כן, גם ונצואלה וקובה הן מדינות שקרובות אלינו מאוד, אבל הן מדינות ריבוניות לחלוטין ואין לנו אפשרות "להתארח שם", במיוחד כשהן רוצות לכוננן מחדש את היחסים עם ארה"ב".