אזהרה לפוטין? ביידן: "אעביר כוחות אמריקאים למזרח אירופה בזמן הקרוב"

נשיא ארצות הברית הצהיר כי הוא יעביר כוחות אמריקאים למדינות החברות בברית נאט"ו. הפנטגון ציין כי כ-8,500 חיילים נמצאים בכוננות מוגברת על מנת שיישלחו לאזור

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ביידן ופוטין שוחחו על המתיחות בין רוסיה לאוקראינה (רויטרס) | צילום:

בתוך כך, דובר הפנטגון ג'ון קירבי הודיע כי 8,500 חיילים אמריקאים הוצבו בתחילת השבוע בכוננות מוגברת על מנת להיערך לפריסה במזרח אירופה, "כולל יחידות עם תמיכות רפואיות ולוגיסטיות", מסר.

כוחות צבא אוקראינה בצל המתיחות עם רוסיה
כוחות צבא אוקראינה בצל המתיחות עם רוסיה | צילום: רויטרס

"הם אומרים שמחר תהיה מלחמה, זו פאניקה", אמר זלנסקי לכתבים. עם זאת, מילי הדגיש כי הפעולות של רוסיה "מרגישות אחרות" מההסלמות הקודמות. "זה גדול יותר בקנה מידה ובהיקפו מכל מה שראינו, אני חושב שנצטרך לחזור די הרבה אחרוה לתוך ימי המלחמה הקרה כדי לראות משהו בסדר גודל כזה", הוא אמר.

מילי ציין כי יכולות הלחימה של הצבא האוקראיני השתפרו מאז 2014, "אך הם זקוקים לעזרה נוספת כדי להגן על עצמם במיוחד מפני כוח פלישה בגודל שרוסיה אוספת כעת".

כוחות צבא רוסיה בתרגיל צבאי סמוך לאוקראינה
כוחות צבא רוסיה בתרגיל צבאי סמוך לאוקראינה | צילום: רויטרס

לצד זאת, ארצות הברית ביקשה כינוס של מועצת הביטחון של האו"ם ביום שני בנושא אוקראינה, כאשר היא רואה בכך הזדמנות לרוסיה "להסביר את הצטברותה הצבאית יוצאת הדופן בגבולות אוקראינה ואת איומיה האחרים ופעולות מערערות היציבות שלה".

גבול רוסיה-אוקראינה
גבול רוסיה-אוקראינה | צילום: REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy

"אמנם אני חושב שתהיה קצת סטייה ואולי קצת דיסאינפורמציה - אנחנו מכירים את המשחק הזה - אבל יש גם הזדמנות ברורה לרוסיה לומר למועצת הביטחון אם היא רואה דרך לדיפלומטיה או שהיא מעוניינת להמשיך בעימות". אמר בכיר בממשל ביידן. "ואני גם חושב שזו תהיה הזדמנות לרוסיה לשמוע את העמדה שחברי מועצה אחרים נוקטים על העקרונות הבסיסיים הללו של הסדר הבינלאומי".

תגיות:
ארצות הברית
/
רוסיה
/
אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף