נפילות בבורסות ואיום רוסי לפתוח באש: מתקרבים לנקודת רתיחה באירופה

מתיחות שיא ביבשת: החשש מפלישה רוסית לאוקראינה משפיע גם על הבורסות ברחבי העולם. בתוך כך, ארגון המדינות המתועשות החליט לנקוט צעדים חריפים נגד מוסקבה

לוגו reuters צילום: רויטרס
צבא אוקראינה מתאמן לקראת פלישת רוסיה (צילום רויטרס) | צילום:

במקביל, ארגון המדינות המתועשות שלח איום לעבר רוסיה בעקבות המצב: "אנחנו מוכנים להטיל, באופן קולקטיבי, סנקציות כלכליות ופיננסיות שיהיו להן השלכות מסיביות ומידיות על הכלכלה הרוסית".

כוחות צבא רוסיה בתרגיל צבאי סמוך לאוקראינה
כוחות צבא רוסיה בתרגיל צבאי סמוך לאוקראינה | צילום: רויטרס

בהצהרה אף נאמר כי "אנו חוזרים ומדגישים בפני רוסיה, כל תוקפנות צבאית נוספת תתקבל בתגובה מהירה, מתואמת וכוחנית. אנו תומכים במאמצים המתמשכים למציאת נתיב דיפלומטי לקראת סיום ההסלמה".

צבא אוקראינה מתאמן לקראת פלישת רוסיה
צבא אוקראינה מתאמן לקראת פלישת רוסיה | צילום: רויטרס

במהלך השיחה שנערכה כשעה, הבהיר ביידן כי "ארה"ב תגיב בנחישות, יחד עם בעלות בריתה ושותפותיה". שני המנהיגים הסכימו על חשיבות המשך הניסיון הדימפלומטי למתן את המתיחות במזרח אירופה. בכיר אוקראיני מסר כי זלנסקי חידש את הקריאות לוושינגטון לספק תמיכה צבאית וכספית גדולה יותר לאוקראינה, וביקש מביידן לבקר באוקראינה בהקדם האפשרי. עם זאת, גורמים רשמיים אמרו כי נסיעתו של ביידן לאוקראינה בזמן זה אינה סבירה. כמו כן, הגורם הרשמי מסר כי זלנסקי השתמש בשיחה כדי להציע את מה שתיאר כ"רעיונות קונקרטיים להפחתת האיום הרוסי על אוקראינה".

נשיא אוקראינה הדגיש בפני ביידן את הצורך בחבילה פיננסית משמעותית עבור המדינה, וכי תמיכה כלכלית חזקה "תראה לפוטין שהמערב עומד לצד אוקראינה, וכי ההסלמה של פוטין לא תישא פרי". גורם בבית הלבן ציין כי הסיוע הביטחוני לאוקראינה נמשך והדגיש כי המשלוחים בשבועות האחרונים מספקים "תמיכה מאקרו-כלכלית נוספת כדי לעזור לכלכלת אוקראינה", זאת על רקע ההתגברות הצבאית של רוסיה בגבול.

צבא אוקראינה מתאמן לקראת פלישת רוסיה
צבא אוקראינה מתאמן לקראת פלישת רוסיה | צילום: רויטרס
תגיות:
רוסיה
/
בורסה
/
אוקראינה
/
מסחר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף